Att spegla det jag gillar.

Årstafältet bjuder in..

Det var igår onsdag som jag besökte fältet i ett mestadels soligt väder, vilket var längesedan.. Dagen innan hade jag besökt fältet som hastigast i begynnande mörker på eftermiddagen, i mulet väder. Så skillnaden nu när solen sken rätt så mycket, var nästan dramatisk! Då i det begynnande mörkret såg jag en liten flock med fåglar som jag bedömde till Starar årstiden till trots, även om dom också flög så som Sidensvansar brukar göra, men dom brukar ofta avslöja sig med sitt sirliga drillande, medans den här flocken var tyst. Så det var den här flocken som jag mest var nyfiken på i det fina vädret. Kunde dom vara kvar? 

Direkt när jag anlände i ena änden av fältet så fick jag syn på dom! Då var det Starar i alla fall!

Att få se Starar lite i slutet på November känns ju fantastiskt!

Det är sånt här man vill se i november..

Precis när jag lämnade Stararna så dök denna Sparvhök upp, uppvaktad som vanligt..

Kändes som det här besöket på Årstafältet började bra.. minst sagt! Lite längre bort nära "pölen" så blommade Vide (tror jag) för fullt..

Och skiner solen är det ju trevligt att bada..

Och plötsligt när jag gick vid bortre delen av fältet så hörde jag ett bekant läte.. det "sirliga".. samtidigt som dom flög iväg tyvärr! Sidensvansar, dom fanns alltså också här, samtidigt som Stararna! Spännande!

Även de vanliga småfåglarna som Blåmes ses också ofta här.

Och för att fullända det hela vad gäller fåglar så såg jag två Steglitser, varav en knappt gick att fota..

Och avslutningsvis så överraskade denna Maskros med att nyligen ha blommat klart.. i november!

Tog mig sedan med kommunala transportmedel till Skanstull, och gick via Årstavikens strandpromenad utefter Södermalm hemåt, väl så nöjd i ett begynnande mörker.

Där på en Knäckepil vid strandkanten rörde sig en Trädkrypare, det är inte alltför vanligt..

Här är den gamla Bäverhyddan på Årsta Holmar, fattar inte att kameran grejar att ta en bild i mörkret, på fri hand..

Vet inte om den är bebodd, men inte långt därifrån så finns det gnag på en stam på Södermalmssidan.

De sista solstrålarna denna dag fångade jag i blänket i Årstavikens vatten..

Tack för mig!

Inlagt 2014-11-20 22:30 | Läst 1700 ggr. | Permalink
En samling bilder man blir glad av!
Ha en härlig helg!
Svar från ehrsa 2014-11-21 18:05
Hej! Tack! Ja det stämmer, så kändes det också i verkligheten! Att efter så många veckor med gråväder få njuta lite oväntat av en dag med mestadels blå himmel var fantastiskt..! Trevlig helg du också!!
Mvh!
Ju närmare man kommer de där stararna ju finare inser man att de är. De har metalliska färger. Kul att du fick med en trädkrypare också. För att få en sådan på bild så är det bra om man förstår deras beteende när de rör sig på och mellan träden.
Svar från ehrsa 2014-11-21 18:11
Hej! Ja det stämmer, deras färger är riktigt fina, speciellt i solsken! Det är lite samma effekt som stjärtfjädrarna på en Skata eller en Gräsandshanes huvud, det skimrar i olika nyanser av grön/blå/lila färger, beroende på vinkeln till solen. Här var det speciellt en individ som var extra fin, förmodligen en lite äldre, jämfört med de lite yngre och blekare individerna. Trädkryparen var också trevligt, dom är ju ofta orädda dessutom! Tack Ingemar!
Mvh!
Vilken utdelning! Många fina bilder på en hel drös fåglar. Det är mycket, som är märkligt i vår Herres hage detta år.
Ibland till vår fördel. Ibland inte. Så det gäller, att ta vara på tillfällena, vilket du verkligen gjorde. Extra plus för trädkyparen. Snyggt fångat!
Ha en skön helg!
Eva
Svar från ehrsa 2014-11-21 18:15
Hej! Tack! Ja, denna ganska soliga onsdag blir svår att slå, denna årstid.. Med Stararna så kändes det mer som en vårdag än sen höst.. :-) Ha en skön helg du också!
Mvh!
Oj Oj, en hel rad fulträffar denna dag. Stararna, en sparvhök, sidensvansar och så en trädkrypare (som jag jagat i 10 dagar nu). Vilken utdelning och sedan avslutar du med en skön spegling i vatten som går hem direkt .
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2014-11-21 23:33
Ha ha, tack Lena! Ja, den där mestadels soliga onsdagen kommer jag leva länge på! Det var vad jag behövde för att må extra bra, den här annars så mörka perioden! Såg TV-meteorologen ikväll fredag, verkar som det blir två soliga dagar nu i kommande vecka! Hoppas det stämmer..
Mvh!