Att spegla det jag gillar.

Ännu ett tecken på en annan årstid..

I lördags togs de flesta av klenoderna i Pålsundet (mellan Södermalm och Långholmen) upp från sina bryggplatser, ännu ett tecken på att en ny årstid är på gång.. Och med det så försvinner en hel del fina motiv också.. men å andra sidan så kommer det ju alltid nya motiv! Men lite vemodigt är det..

Lite bilder med motiv från Långholmen och Pålsundet..

Långholmsbron över Pålsundet, med sitt lilla fik på andra sidan. Ett fik som nu är stängt för säsongen..

Långholmen, nedanför "JAS-parken"..

Lite mingel vid Karlshälls gård på Långholmen

Den fina gamla "feskebåten" från Västkusten (tror jag?) med sin fina tändkulemotor, som idag var tyst..  Kan höras här: http://youtu.be/8s_9h9Vd-NA 

Och nu tas de flesta av de fina gamla träbåtarna upp, efter en fin och lång båtsommar..

Och då försvinner de här fina motiven för i år..

Pålsundet, sett mot Riddarfjärden

En hel del annan aktivitet kunde också ses.. 

Tack för mig!

Inlagt 2014-10-13 12:25 | Läst 1540 ggr. | Permalink
Riktigt fina bilder på träbåten som speglar sig i vattnet. Det har verkligen varit en fin båtsommar i år men snart är det dax att lägga i igen. När man som jag följer naturens gång går tiden otroligt fort, allt som händer är så utstakat i förväg. Matning av småfåglar, ugglor som ropar, orrspel, mosippan blommar å sedan är det sommar och båtarna i sjön.
Sten
Svar från ehrsa 2014-10-13 20:49
Hej! Tack, du har rätt! Tiden och därmed årstiderna rullar på väldigt fort, ser man bakåt känns det som det nyss var vår.. men ser man framåt mot nästa vår känns det ändå allt bra långt fram.. men så är det alltid. Tur att det växlar, annars skulle det bli rätt trist i längden! Nya årstider = nya utmaningar med kameran, bara solen får skina lite ibland så känns det rätt bra!
Mvh!
Finns det verkligen något som är lika behagligt och vackert att lyssna på som en tändkulemotor:)? Väldans fina höstbilder detta Jan, inte minst spegelbilderna på skroven.
Svar från ehrsa 2014-10-13 20:54
Hej! Nä, det är sant! Det är nått speciellt med dessa lågvarviga motorer.. ett lugn som inte finns i dagens "ljudmattor", tyvärr! Finns en hel del att se och lyssna på Youtube om det, för den som vill. När jag var barn och växte upp i innerskärgården utanför Stockholm så hördes dessa ljud lite titt som tätt från fjärdarna.. Nu hörs ljuden bara från entusiaster som bevarar dessa klenoder. Tur att dom finns! Tack! Ingemar.
Mvh!
Härliga höstbilder på fina båtar och speglingar!
Svar från ehrsa 2014-10-13 20:55
Tack så mycket! Hade tur med väder och alla dessa aktiviteter under lördagen. Motiv fanns det nästan i överflöd..
Mvh!
Väldigt fina träbåtar och de med speglingar är strålande. När båtarna plockas upp är sommaren slut.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2014-10-13 21:00
Hej! Ja, det är lite så.. Det finns nått definitivt över det hela.. Även om det skulle komma värsta höstvärmeböljan framöver, så är båtarna uppe! Men hösten kan ju vara fortsatt fin även framöver, det behöver väl inte regna hela tiden får vi hoppas! Tack för kommentarerna!
Mvh!
Visst är det vemodigt men lite bitterljuvt, tycker jag. Fina stämningsfulla höstbilder bjuder du på och spegelbilderna är förföriska.
Eva
Svar från ehrsa 2014-10-13 21:05
Hejsan! Bitterljuvt var ett bra ord i sammanhanget, det träffar rätt! Det är rätt fint nu = ljuva, Man vet vad som komma skall = lite bittert.. Tack för kommentarerna!
Mvh!