Att spegla det jag gillar.

Fortsättning, vid Isbladskärret..

Fortsätter med bilder från förra veckan när det fortfarande var varmt och skönt här.. till skillnad mot nu! Igår kom det en del snöflingor, det är inte så kul den här årstiden när man vill känna vårtemperaturer, å andra sidan kanske det är bra med otjänligt väder så att man håller sig inne i dessa tider..

Även Grågässen gillar att stänka lite extra..

     

Paret Sångsvan finns kvar, men verkar inte bygga något bo än..

Hägrarna tar det lite lugnt just nu, troligen har inte ungarna kläckts fram än..

Tofsviporna finns ju där..

Så även Stararna..

 

Och så finns ju Svarthakedoppingen där..

             

Även Knipor finns ju här..

I omgivningarna finns mycket med Vitsippor nu.. där är också bra vegetation för Gärdsmyg.. Hörde ett par stycken, men ingen var fotomässig tyvärr!

 

Tack för mig!

Inlagt 2020-04-29 18:37 | Läst 1789 ggr. | Permalink
Grågässen plask alltid trevligt. Kul att du fått svarthakedopping, fina bilder. Jag har en hel del bilder på gråhakedopping den är ganska vanlig här nere men det finns inte så många svarta, men det finns några så jag får väl hålla ögonen öppna
Svar från ehrsa 2020-04-30 11:36
Hej! Plaskandet blir ofta fint i bild, kanske speciellt bra när det är motljus som här! Dom går verkligen 'all in' när dom sätter igång.. Gråhakar har jag inga i någon närliggande sjö men dom är väldigt fina, däremot ser jag Svarthakar varje år här, men det är inte alltid dom stannar och häckar, det kanske beror på att vattnet brukar sjunka rätt så snabbt när växterna runt sjön sätter fart, och det dessutom är dåligt med nederbörd.. vi får se hur det blir det här året? Tack! Peter.
Hälsn!
Ingen dålig bildserie du bjuder på här Jan :)
Grågässen som plaskar var ju jätterolig, antagligen så letar de väl mat på botten kanske så för dem är det naturligt men för mig så fick jag ett gott skratt :)

Stararna är fina i sin fjäderdräkt med solljuset skimrande på sig!
Och även svarthake doppingarna också för den delen :)
Svar från ehrsa 2020-04-30 12:12
Hej! Jag tror att det inte bara handlar om att 'bada' och tvätta sig, känns som dom håller på lite för länge bara för det.. Jag tror att det finns en del uppvisning i det hela också, och kanske det är lite roligt också! Det blir rätt bra i motljus så här i alla fall! Tack! Joakim.
Hälsn!
Hej Jan.
Som sædvanlig fine fotos fra dig.
Jeg blev især glad for at se Viben (Tofsvipan).Den har jeg ikke set i virkeligheden i mange år.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
PS: Isbladskärret - jeg har længe undret mig over, hvorfor det hedder sådan?
Svar från ehrsa 2020-04-30 12:18
Hej! Det blir lite extra fint med motljus så här och gärna lite mörk bakgrund! Jag trodde att 'Isbladskärret' hade något med växter att göra.. men så var det inte! Googlade fram detta: https://royaldjurgarden.se/attractions/isbladskarret/ Tack! Erik.
Hilsen!
Erik Madsen 2020-04-30 16:09
Hej igen.
Så fik du noget ud af den "dumme" danskers spørgen :-) :-)

Kärleksstigen - står der noget om. Er det den du er på vej ud af på billedet med cyklen ?
//Erik//
Svar från ehrsa 2020-04-30 18:08
Ja, det stämmer, brukar cykla in på stigen precis där 'kärleksstigen' börjar.. http://www.nationalstadsparken.se/default.aspx?id=4773&refid=
Hilsen!
Erik Madsen 2020-04-30 18:47
Tak for det link, så kan jeg følge med og ved hvilket fantastisk område du bevæger dig i.
//Erik//
Häftiga härliga badbilder igen. Undrar om det inte är att dom helt enkelt tvättar sig, märkligt när dom ligger i vatten hela dagarna.
Tror också att svanarna håller ihop i något år innan dom börjar häcka. När dom hittat en bra plats så vaktar dom den väldigt noga. I Stockholms trakten tycker jag dom borde kommit igång vid den här tiden.
Sten
Svar från ehrsa 2020-04-30 12:33
Hej! Badbilderna blir bra här i motljuset på eftermiddagen.. Visst tvättar dom sig men det känns ibland som dom håller på lite för länge.. det finns nog någon slags uppvisning i det hela också, och kanske dom har lite roligt dessutom! Hoppas det.. det ser ut så! Sångsvanarna har häckat här två somrar i rad, och har fått fram några ungar, så vi får se om de sätter fart med detta snart.. men det var liksom ingen häckningsaktivitet alls hos dessa Sångsvanar här nu, det verkade lite konstigt.. Det blir nog en cykeltur dit inom kort igen, så fort som det blir lite varmare, får hålla lite koll på svanarna där! Tack! Sten.
Hälsn!
Fastnar direkt för de spektakulära grågässen som ser ut att simma ryggsim, i övrigt fina bilder rakt igenom.
Svar från ehrsa 2020-04-30 12:37
Hej! Ja, dom kör lite 'badshow' här känns det som.. Det blir rätt fint i motljus så här och med lite mörk bakgrund! Man får en känsla av att det inte bara handlar om att tvätta sig, säkert är det nån slags uppvisning inför partner och 'konkurrenter' också.. kanske är det roligt också.. Tack! Stefan.
Hälsn!
Grågässen ser ju bara för härliga ut, som ungar i en pool! Nog ser det ut att finnas livsglädje i alla fall. Svarthakedoppingen är så väldigt elegant, en sån har jag aldrig ens sett. Jättefina bilder hela serien, en sån där serie som jag blir glad av. Så är det också som vanligt genomgående hög kvalitet på bilderna! Hälsningar/ Björn
Svar från ehrsa 2020-04-30 12:43
Hej! Precis så känns det när man tittar på dom! Det är nog lite uppvisning också och inte bara att dom tvättar sig.. man vill ju gärna tro att även en gås kan tycka att det är roligt också.. jag tror det! Doppingarna är verkligen fina, som en liten juvel som simmar omkring! Hoppas dom stannar, ibland är dom bara här på våren när det ofta är bra med vatten, om vattenståndet sjunker mycket framöver så tror jag inte att dom stannar här.. Tack! Björn.
Hälsn!
Hej. Som vanligt levande bilder i deras naturliga miljö.
Snyggt Janne.
/ Bengt H.
Svar från ehrsa 2020-04-30 12:48
Hej! Ja, det är fint här vid Isbladskärret! Man kan ju med fördel gå ett varv runt sjön, det är vackert även på 'skuggsidan' där! Vågar man åka buss så är buss 67 från Karlaplan mot Blockhusudden den bästa linjen. Tack! Bengt.
Hälsn!
Hehehe..vilka härliga badbilder på gåsen,,
Med vänlig hälsning/Gunte..
Svar från ehrsa 2020-04-30 18:12
Hej! Ja, gässen bjöd på en show här! Det blir fint i motljus så här! Gärna med mörk bakgrund också.. Tack! Gunte. Ha det fint!
Hälsn!
En del utför akrobatik, andra simmar eller promenerar lugnt. Fin artvariation och härliga vårbilder, även på vitsipporna!
Hälsningar, Bjarne
Tack för en trevlig rapport från kärret. Den badande gåsen är ju härligt skvättig och knipan ligger väldigt fint i det varma ljuset.
Hälsningar Lena
Kanonbilder och Grågässens vattenakrobatik slår det mesta men porträtten på Tofsvipan och Staren är också jättefina.
Ha det gott/Stig
Trevliga bilder Jan :)
Grågässen är verkligen mästare på att plaska runt, dom bjuder alltid på en show :)
Trevligt med svarthakedoppingar där också, dom är alltid trevliga att se och fota :)
Mvh
Fredrik