Att spegla det jag gillar.

Man får passa på..

Den här 'mörka' årstiden så är det inte lika lätt att fotografera i naturen, så när det är en solig dag får man passa på.. Men jag tycker ändå att bilderna ofta blir finare nu än under den ljusa årstiden när solen står högt och ljuset flödar.. Näe, hösten är vackrast med sitt begränsade ljus, och dessutom finns ibland en del nya fågelarter jämfört med sommaren, det är extra trevligt! Gråsiskor har ju dykt upp här rätt så fint, nära eller i Tantolunden här i Stockholm, och säkrast så hittar man dom bland Alträdets små kottar eller på marken under, dit kottarnas frön ibland har fallit..

Här är ytterligare en hel del bilder tagna från mitt närområde Tantolunden i Stockholm för ett par dagar sen.. 

Höstens löv i rejäl vind.. Kommunen blåser ihop löven istället för att kratta..

Fortfarande finns det Björnbär att skörda..

Och en hel del blommor..

Okänd men vacker växt..

Hasse Hare finns så klart också här.. hittar honom på exakt samma plats varje gång..

Alträden på andra sidan Tantoberget, fyllda med sina små kottar..

Och där finns ju Gråsiskorna..

Eller så ser man dom på marken under Alträden..

Eller på de upptagna båtarna..

Och även på denna sida om Tantolunden så fanns det Steglitser..

Sen kom det en Talgoxe och ville lära sig av Steglitserna..

Kanske att den lärde sig..

Tack för mig!

Inlagt 2017-11-07 23:19 | Läst 1057 ggr. | Permalink
Ja det är bäst att passa på när kommungubbarna sköter stormvirvlarna. tredje blev väldigt fin. Riktigt fina bilder på steglitserna igen. Jag är imponerad.
Sten
Svar från ehrsa 2017-11-07 23:56
Hej! Ja, där blåste det rejält.. maskinen var en större sort, som en rejäl åkgräsklippare.. Det blev rätt bra när man fotade med 1/4000 sek! Steglitserna har visat sig fint hittills, även Gråsiskorna.. hoppas det håller i sig, men det var nog bra att 'man ändå passade på' att ta dessa bilder.. Och det blir nog fler på Steglitserna! Tack! Sten.
Hälsn!
Tistelserien är fenomenal med sina fågelporträtt, och lövserien är riktig reklam för optikens skärpa och kontrast. Haren gillas. Ska också ut och spana siskor när jag piggnat till, vet en plats med mycket al där de brukar vara någon mil härifrån.
Kommunal lövblåsning ja, minns när jag jobbade att på höstarna brukade det gå någon och blåsa löv utanför sjukhuset, en kille med tvåtaktsmotor på ryggen det stod "Billy goat" på. Jag var inte avundsjuk på honom, tänk att gå en hel dag med en vibrerande värstingbullrande motor direkt på ryggen och orenade halvförbrända avgaser, fy katten! att det bara tillåts.
Svar från ehrsa 2017-11-08 00:05
Hej! Tack! Stefan. Ja här satt Steglitserna i 'vanliga' Tistlar för en gångs skull.. Det finns inte så många såna här i närområdet, men så klart hittar dom även till dessa Tistlar! Siskorna är fina, dom gillas mycket! Jag brukar höra deras ganska svaga men ändå tydliga läte innan jag får syn på dom, och förvånansvärt ofta sitter dom också på marken dit kottarnas frön ofta har fallit, speciellt vid regn. Det förvånar mig ändå att jag inte ser dom ihop med Grönsiskor i år! Förra året var det nog 4 gånger mer Grönsiskor än Gråsiskor, men inte i år.. men de kanske kommer? Som jag skrev till Sten, den här blåsmaskinen var som en mindre traktor i stort sett, munstycket det blåste ur var nog nästan 0,5 m. i diameter..
Hälsn!
Riktigt riktigt fina bilder allihop och skarpa. Visst är det så att det blir finare ljus nu än på sommaren och då särskilt när solen tittar fram en höstdag :)
Svar från ehrsa 2017-11-08 17:01
Hej! Ljuset är verkligen finare nu, men ack så tidsbegränsat.. Hinner man inte ut innan lunch så är det nästan kört.. det blir mörkt på nolltid.. Det är förmiddagarna som gäller, nu och en tid framöver! Tack! Joakim.
Hälsn!
Joakim88 2017-11-08 21:42
Exakt det är förmiddagen som gäller. Och för mig så får det bli på helger då när man är ledig.
Ja åsså lite nattfotografering förstås :)
Mmm björnbär är gott och det blev väldigt effektfullt med lövblåsen.
Dina förebilder finns det inget att klaga på. Så fina.
Hare hade vi här förut men sedan räven kom så har jag inte sett mågon.
Svar från ehrsa 2017-11-08 18:37
Hej! Håller med, Björnbär gillas mycket.. Det är trevligt i alla fall att det finns en hel del att fota även denna årstid! Synd bara att jag missade norrskenet i natt.. det hade varit roligt att prova att fotografera! Brukar kika ut på himlen innan jag lägger mig om himlen är klar, men jag missade det ändå! Tack! Margareta.
Hälsn!
Du fick med många fina motiv här. Gillar växten med de röda löven och du fick fina bilder på steglits och talgoxe, och herr Hare också!
Hälsningar, Bjarne
Svar från ehrsa 2017-11-08 22:07
Hej! Bjarne. Hösten är fin, känns som jag ofta får finare bilder nu rent allmänt jämfört med andra årstider! Men det är väl det fina ljuset när väl solen är framme som gör det! Mulet väder är jag dock gärna utan den här mörka årstiden.. Synd att jag missade norrskenet över Stockholm här under natten bara.. det hade varit roligt att prova att fota den annars! Såg en fin bild på Tv:n idag där norrskenet syntes fint över Stockholm.. det är inte så vanligt! Tack!
Hälsn!
Helt superba bilder förstorade, dom är en njutning att bläddra sig igenom. Och närbilder både steglitserna och gråsiskorna när dom käkar, superfint!/ Björn T
Svar från ehrsa 2017-11-08 22:11
Hej! Björn. Tack! Man blir glad när naturen ställer upp så här, speciellt denna årstid! Det är ju tufft att fota ändå den här årstiden, speciellt om inte solen skiner.. men gör den det så blir det ofta rätt så bra istället!
Hälsn!