Att spegla det jag gillar.

Kråkliv..

Kråkfåglar är lite speciella, och de flesta utom Korpen verkar gilla att finnas i vår närhet.. Det är väl maten det hänger på, att dom finns nära oss.. Kråkor och även Korpar verkar dessutom njuta av livet och leker och busar runt en hel del med sina artfränder, kanske det också är ett sätt att rangordna sig inom gruppen..

Här är en del bilder på Kråkor som håller till här i Tantolunden i Stockholm, oftast är det vid berget mitt emot Liljeholmen som dom håller till, och gärna när det blåser friska vindar som här. Då blir det en hel del 'busflygning' i dom fina uppvindarna som bildas mot berget där..

Men först får det bli ett bad.. eller två..

Efter badet får man flyga upp och sätta sig på en gren.. men det blåser friskt..

Andra far runt i uppvindarna, här ihop med 'släktingen' Skatan..

Andra i gruppen fokuserar på att äta Rönnbär.. det är första gången jag ser det..

Tack för mig!

Inlagt 2017-11-01 00:26 | Läst 957 ggr. | Permalink
Toppenfina kråkbilder. Jag är väldigt svag för badande fåglar men här är det nog kråkorna mot gen gula bakgrunden och ätandes rönnbär som tar priset. Jag har heller aldrig sett dem äta rönnbär men de smakar kanske OK nu när det varit lite frost. FIna flygbilder mot slutet.
HÄlsningar Lena
Svar från ehrsa 2017-11-01 19:56
Hej! Visst är det roligt med badande fåglar, jag håller med! Dom får något lekfullt i blicken och tycks njuta stort.. Kråkor är fina fåglar och verkar kunna bli rätt så orädda för oss människor, det finns en individ här på 'toppen' som man kan komma kanske tre meter ifrån utan att den bryr sig så mycket, går man närmare så hoppar den oftast bara undan lite.. Rönnbären var kul att få se, det var nytt! Troligen är det som du säger att bären blivit frostnupna och därmed lite godare.. Tack! Lena.
Hälsn!
Oj vilken fin bildserie du visar och det var kul att se hur kråkorna även låter sig väl smaka av rönnbär. Även badbilderna var roliga och man kan verkligen se att de gillar att plaska i vattnet.
Ha det gott/Stig
Svar från ehrsa 2017-11-01 19:59
Hej! Tack! Stig. Visst är Kråkorna rätt så underhållande! Känns som det alltid händer något när dom finns i närheten, speciellt när det blåser friska vindar som det gjorde den här dagen! Verkar som dom gärna rider på de uppvindar som bjuds.. Ha det bra du med!
Hälsn!
Sällsynt fina kråkbilder, jag är imponerad. Det är trevliga fåglar att se på, här håller de avståndet, men på en plats i ett fågelskyddsområde vid havet är det en del som lärt sig, att fågelskådare och fotografer är helt ofarliga.
Svar från ehrsa 2017-11-01 20:15
Hej! Tack! Stefan. Ibland har man tur med ljuset samtidigt som Kråkorna verkade vara på extra bra humör i det fina vädret och friska vinden! Dom verkade trivas helt enkelt, och var ovanligt 'bjussiga'!
Hälsn!
Måste instämma med Stefan. Jag är riktigt riktig imponerad. Vilka bilder. Jag kom in efter en promenad med hunden för en stund sedan. Idag som nästan alla andra dagar mötte jag tre personer med hundar. En av hundägarna brukar alltid ha med frolic som han kastar till ett par kråkor. Kråkorna har lärt sig det här och flyger alltid hundägaren till mötes. När dom sedan stannar vid en korsning innan dom går åt varsitt håll sitter dom två kråkorna två meter ifrån dom och väntar. Så visst är kråkfåglarna läraktiga.
Sten
Svar från ehrsa 2017-11-01 21:21
Hej! Sten. Tack så mycket! Visst är det kul när 'naturen' bjuder till lite extra så här! Det händer ju inte alla gånger man går ut med kameran, men ibland stämmer det mesta helt enkelt, så var det här.. Tror också att fåglar, speciellt Kråkor är väldigt läraktiga och förstår nog mer än vad vi kan gissa! Det finns en Kråka här uppe på berget som är extra orädd, tror nästan att den känner igen mig.. Den är tre meter ifrån och fortsätter ofta med det som den håller på med.. går man närmare så hoppar den undan lite, men inte mer än så.. Dom är fina när man får se dom nära! Kul också att få se dom äta Rönnbär.. det var första gången!
Hälsn!
Bilderna på de rönnbärsätande kråkorna med bär i näbben blir mina favoriter.
Har en del kråkor här hos mig och de gör sitt bästa (tillsammans med skatorna) att knycka småfåglarnas mat. Då de lyckas rensar de matbehållarna på några sekunder.
Korpar kommer rätt ofta hit och de är så häftiga då gör en roll i luften.
Svar från ehrsa 2017-11-01 21:26
Hej! Visst är det roligt att även Kråkor sitter och käkar Rönnbär! Det var första gången jag ser något sådant.. Kanske lite frost har gjort dom godare dessutom! Jag ser ibland Korpar även här, dom är extra fina tycker jag! Oftast är det vintertid och det verkar som dom följer Årstavikens sträckning, och då hamnar dom även vid eller över Tantolunden. Men Korpar är ändå ingen vanlig fågel här.. Tack! Margareta.
Hälsn!
vilken radda vackra bilder på kråkorna !
Badbilderna är ju kul och dom med sin röda och gula färg blev ju riktigt vackra !
ing-marie
Svar från ehrsa 2017-11-01 23:32
Hej! Tack! Ing-Marie. Dom var väldigt 'bjussiga' dessa Kråkor, den här fina dagen! Kändes som dom var på bra humör, med bad och fina vindar att leka i, och troligen var Rönnbären smakfulla dessutom.. en bra dag när man är en Kråka! För mig var det också en bra dag, det var samma dag som jag såg mina första Gråsiskor också, som jag la ut bilder på i min förra blogg.. Var upp i 'lunden' även idag och fick riktigt fina bilder på Steglitser, det var ett bra tag sen.. Och Gråsiskorna hade ökat rejält i antal nere vid Årstavikens Alträd och dess små kottar! Såg senaste avsnittet av Jordskott idag, och det är ju precis där jag går uppe i Tantolunden.. senast idag! Kul! Man får väl se upp lite där framöver.. :-) Hua!
Hälsn!
Utomordentligt fina kråkbilder! Och som Lena säger, det blir väldigt fint med den fina gula bakgrunden, gillar också dom röda rönnbären, just kontrasten mot dom svarta fåglarna. Väldigt fint!/ Björn T
Svar från ehrsa 2017-11-02 22:01
Hej! Tack! Björn. Kände direkt när bilderna togs att de blir nog värda en 'egen' blogg! Allting råkade stämma så bra med väder och vindar och lekfulla Kråkor.. Då är det roligt att fotografera! Rönnbären var extra roligt, visste inte att dom äter sådana.. och så de fina höstfärgerna i bakgrunden!
Hälsn!
Kråkan är en riktigt fin fågel som vi gärna inte ägnar så mycket uppmärksamhet. Extra fint där de äter på de röda bären!
Hälsningar, Bjarne
Svar från ehrsa 2017-11-03 22:02
Hej! Håller med dig, det är en intelligent fågel som dessutom trivs rätt bra i vår närhet, den ska man gilla tycker jag! Rönnbären var en nyhet, har aldrig sett Kråkor äta sådana.. Men dom kanske var jästa och därmed lite godare! Tack! Bjarne.
Hälsn!
Härliga bilder på kråkorna, kul att se när dom badar :)
Mycket fina höstfärger när dom äter rönnbären :)
Mvh
Fredrik
Svar från ehrsa 2017-11-12 21:11
Hej! Visst är Kråkor också fina! Det finns nästan alltid ett litet gäng med dom vid toppen på 'Tantoberget' och om det blåser bra är det väl värt att göra ett besök där! Kråkorna verkar ha det rätt så trivsamt då och visar upp sig fint! Dessutom är dom rätt så orädda, det är bra för en fotograf.. Tack! Fredrik.
Hälsn!