Att spegla det jag gillar.

I synk..

med elementen.. Och då är det vind och vatten som är elementen. Brukar med ojämna mellanrum ta mig ned till "stenstranden" nere vid Torö, 6 mil fågelvägen söder om Stockholm. Det är bara där och nere vid Nynäshamn som man som bilburen kan se havet i Stockholmstrakten, annars krävs det båtfärd också.. Och då är havet för mig att man kan se en fri horisont, det räcker inte med en stor fjärd..!

Vid stenstranden på Torö ser du också Landsorts fyr åt SO, annars är det hela Östersjön som ligger på där vid sydliga vindar, och redan vid kuling (15 m/s) så är sjön grov.. Jag har för kanske 15 år sen stått där när det blåste 33 m/s i byarna + blå himmel, det var minst sagt magnifikt och vågorna var rent brutala men det är en annan historia. Igår var det kuling vindar från syd och det gillar inte bara jag..

Landsort med lotstornet och fyren i bakgrunden.

En och annan vågsurfare skvalpade också runt bland vågorna..

Tack för mig!

Inlagt 2015-01-25 20:29 | Läst 3325 ggr. | Permalink
Det var sug i de bilderna, men hua vad det ser kylslaget ut:)
Svar från ehrsa 2015-01-26 09:48
Hej! Det var en härlig dag med ett kraftfullt hav som vräkte sig in mot stranden där! Men skönast av allt var att det inte var jag som stod där ute på en bräda.. håller med, det måste ha varit kallt trots allt! Tack! Ingemar.
Hälsn!
Det blåste visst lite på Årstaviken idag, tänkte jag när jag såg dina bilder. ;)
Häftigt med lite bilder över vädrets makter.
-affe
Svar från ehrsa 2015-01-26 09:50
He he, ja det var lite likt vresiga Årstaviken.. :-) Stenstranden är värd ett besök vid sydliga kulingvindar, rekommenderas! Tack! Alf.
Hälsn!
Jättefin serie med en hel radbilder jag stannar med! Nr 5 får mitt pris för att seglet är uppe vid den ljusa fläcken på himlen och land långt borta, det är liksom människan och naturen!/ Björn T
Svar från ehrsa 2015-01-26 09:54
Hej! De som ger sig ut och utövar sin "sport" när vädret är som vresigast är nog lite galna.. Det är verkligen "människan och naturen" satt på sin spets! Tack! Björn,
Hälsn!
Där gick vågorna höga, jösses så det blåser och ändå vågar de leka i vågorna. Det är de tuffa grabbarnas leksaker det där, inget för fegpottor.
Svar från ehrsa 2015-01-26 09:57
Hej! Näe, det är inget för dig eller mig.. :-) Men det är mäktigt där nere vid stenstranden, när det blåser sydliga hårda vindar! Det finns nog inget likvärdigt i vår del av Sverige. Väl värt att besöka vid sånt väder!
Hälsn!
Jag tycker också att femman är en riktig höjdarbild...fin i kompositionen och så känns kampen så tydligt med den lilla människan som stretar mot/med naturkrafterna... (Fast de andra är inte så dumma heller... :)
Effektfullt med rött i seglet, eller vad det kallas?

Mvh Lena
Svar från ehrsa 2015-01-26 10:06
Hej! Det var fantastiskt att se vågorna och naturens krafter som vräker sig in mot stenstranden där, men att dessutom nyttja dessa krafter till att utöva en sport är nästan ofattbart egentligen! Kitesurfing heter det tydligen. Tack! Lena
Hälsn!
Vilka vågor, jag skulle aldrig ge mej ut med något typ av flytetyg på vågor av den där kalibern, dräkt eller ej. Att det är mitt i vintern gör det bara mer avskräckande men det är mest vågorna som jag skyr och kraften i dem. Tufft att ägna sej åt detta och fartfyllda bilder fick du med dej hem.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2015-01-26 21:09
Hej! Lena. Håller med, det är märkligt att "folk" litar så mycket på sin förmåga att hantera dessa krafter att dom vågar ge sig ut.. Jag fattar heller inte hur man kommer i och ur vattnet på ett säkert sätt? Hårda vindar drar i skärmen. det blåser kuling rakt in mot stranden, samtidigt som det vräker in 2 meters vågor hela tiden.. och stranden/bottnen består av stenar i varierad storlek att slå sig på.. jag fattar inte, och fick heller aldrig se honom lämna havet.. Han kanske är kvar än? Tack!
Hälsn!