... bilder från här och nu och där och då...

Nyårsmeny


nr 1 - Det nya året skålas in 

nr 2 - men innan dess har det gamla året firats av med en god japan-inspirerad nyårsmeny

nr 3 - det är min dotter Linéa som sköter matlagningen, första rätten består av friterade grönsaker 

nr 4 - även om det är inte är en traditionell nyårsmeny så har den vissa traditionella ingredienser, här bjuds det på friterade kräftstjärtar 

nr 5 - de tomma faten med friterade godsaker och sojasåser bars ut 

nr 6 - dags för nudelsoppa med hembakta nudlar

nr 7 - nudlarna kokas i separata byttor

nr 8 - ännu en traditionell nyårsingrediens

nr 9 - nudelsoppa med biffkött

nr 10 - nästa nuddelsoppa med fläsk- och kyklingkött och soja-picklade ägg

nr 11 - året avslutades med provning av japansk whiskey


Hej så länge ... // Mats

Inlagt 2018-01-01 17:52 | Läst 1353 ggr. | Permalink

"Hej Mats. Det ser meget avanceret ud - jeg løfter på hatten. Fint dokumentret. Mange venlige hilsener fra Erik. PS: Jule-CDen har kørt her hele julen og har imponeret min famile."


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Hej Mats.
Det ser meget avanceret ud - jeg løfter på hatten.
Fint dokumentret.
Mange venlige hilsener fra Erik.
PS: Jule-CDen har kørt her hele julen og har imponeret min famile.
Svar från Mats Andersson 2018-01-01 22:05
Tack Erik! Linéa är värdigt bra på att laga mat och jag gillar att äta och dokumentera :)
PS! Kul att du gillar musiken och tack för den fina recensionen:)
Mycket flott och snyggt dokumenterat. Det ser verkligen gott och spännande ut. Jag har provat ett par japanska whiskeysorter och de var goda. Jag tror dock att prislappen var rätt hög på de flaskorna.
Hälsningar Lena
Svar från Mats Andersson 2018-01-02 09:50
Tack Lena. Ha det gott // Mats