Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

vilken film?

Produkter
(logga in för att koppla)

Qvarran

Medlem
Ska iväg och fota lite skidåkning i veckan så ja undrar om ni kan rekomendera någon riktigt bra vinter film, en färgfilm och en svartvit (inga diafilmer)

PS: e de något specielt ja behöver tänka på när ja ska fota skidåkning i svartvitt, typ något specielt med exponeringen eller är de bara att exponera som vanligt?
 
Att du som vanligt får överexponera när du fotar snö är väl överflödigt att säga.

Personligen vet jag inte om någon svartvit film är särskild vinterfilm. Det blir väl vad man gör den till.

Men å andra sidan använde jag T-max 100 för några år sedan och körde en framkallning på ungefär 12 minuter, mot rekommenderade cirka 9-10 minuter. Resultatet blev ganska skarp kontrast, så det är kanske en bra vinterfilm.
 
T-Max 100 har fin högdagerseparation och är därmed en utmärkt vinter- och solskensfilm. Den tål också överexponering, så du kan lugnt sätta två-tre steg över snön, men var noga om du vill ha bra separation i skuggorna - där är den mindre bra.
 
ANNONS
Köp en spegellös systemkamera från Canon och få ett 50mm objektiv på köpet hos Götaplatsens Foto.