Advertisement
Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Var börjar man för att öka kvalitet vid analog fotografering?

Produkter
(logga in för att koppla)
Jodå, "bättre" är mätbart. Annars vet man inte att det är "bättre". Det är nog det du inte förstått.
Men "skönare", "roligare", "intressantare", "trevligare" - det går att fortsätta länge med att räkna upp saker som inte är direkt mätbara. Och de kan förstås vara en anledning till att fotografera med film. Eller, för att citera en numera avdöd president, "not because it's easy, but because it's hard".
Då kan det vara både roligt och trevligt. Men inte rationellt.

Varje år räknas bästa internetleverantör, bästa ditt och bästa datt fram av Svenskt Kvalitetsindex. I resultatlistan kan vi se vilka företag som är bättre än andra - enligt mätresultatet.

En svensk hamburgerjedja marknadsför sig med 'Sveriges godaste hamburgare'. Uttrycket har stöd i den undersökning de har gjort. Inom ramen för given mätmetod kan de alltså klassificera vilka burgare som är godare än andra. En mängd subjektiva upplevelser kan bli till objektiv statistik.
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.