Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Vad har hänt med min kitglugg?

Produkter
(logga in för att koppla)

Blizzard

Ny medlem
Mitt Ef-s 18-55 verkar ha kastat in handduken. Det går visserligen att ta bilder med det men det är nästan kolsvart i sökaren och slutartiderna blir grymt långa. I bland blir det error 99. Någon som har en anig vad det kan vara för fel?

Mvh Erik
 
Ja det får nog bli så, hade börjat lessna lite på det ändå. Får försöka hitta någon normalzoom med lite bättre byggkvalitet.
 
Petlan skrev:
Till och med 3 år numera.

Om man köpt kameran som privatperson, ja. Inte annars. För företag gäller den garanti som levantören ger om man inte kommit överens om annat i avtal.

Kan vara värt att tänka på för den som har företag, men inte lever på sin kamera. Det kan i vissa fall vara bättre att köpa privat...
 
Petlan skrev:
Till och med 3 år numera.

Nja...

För att vara exakt:

3 års reklamationsrätt och 6 månaders garanti (även om många företag lämmnar 12 månader som godwill).

Dessutom gäller detta för saker sålda cirka ett halvår tillbaka, alltså ej äldre saker.
 
Om det ändå är skit och ingen garanti kvar så skulle inte jag tveka att öppna på locket och se om det är något skräp som ligger och strular.

Köp en sats med små skruvmejslar, biltema har ett billigt kit som är helt dugligt.
Man öppnar oftast objektiv från bajonetten, sedan är det bara att lyfta på lager för lager. Det kan vara smart att systematiskt lägga upp allt i rätt ordning och åt rätt hål så att man får ihopp grejorna igen.
Är man riktigt närvös så fotograferar man allt som som man plockar bort, sedan är det bara att stega baklänges för att blädra i "monteringsmanualen".
 
Lotus skrev:
Nja...

För att vara exakt:

3 års reklamationsrätt och 6 månaders garanti (även om många företag lämmnar 12 månader som godwill).

Dessutom gäller detta för saker sålda cirka ett halvår tillbaka, alltså ej äldre saker.

Garantin är ju frivillig, men du kanske menar dom sex månader som handlaren är skyldig att bevisa att det inte är ett ursprungligt fel? Sen har du rätt i att det bara gäller prylar sålda efter 1 April 2005. Har man köpte grejen innan det datumet är det två år som gäller...
 
Då kanske vi kan enas om att han har 2år då, och möjlighet till att få den reparerad gratis. Visserligen är kitgluggen ingen höjdarglugg, men den skall defintivt (vid normalt användande), hålla i mer än 1år.
 
Peter.H skrev:
Då kanske vi kan enas om att han har 2år då, och möjlighet till att få den reparerad gratis.
Det är kanske dumt av forumet att bestämma att Erik kan få den reparerad gratis. Visst, det är en möjlighet men gluggen kan lika gärna också vara äldre än två år, den kan vara köpt till ett företag, den kan vara köpt utomlands och om Canon inte är välvilligt inställda så måste Erik hur som helst dessutom bevisa att felet fanns i objektivet från början.

Det är nog bättre att vi låter Erik sköta det där ;)
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.