Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Uppladningsbara AA..?

Produkter
(logga in för att koppla)
Något att beakta är också att de celler med extra hög kapacitet, runt 2500 mAh och uppåt har en tendens att självurladda mer än de mer moderata cellerna runt 2000 mAh.

Den laddare jag kan rekomendera med överlägset bäst prestanda (förutom de renodlade rc-laddarna förstås som schultse mfl) inte bara hög laddström, även många bra funktioner som "inkörning" för nya celler samt konditionering av toppklass, valbar ström.

Ypperlig testfunktion av dina batterier.

Denna laddare kan även i motsats till vad de flesta andra tillverkare påstår ha kvar cellerna för underhållsladdning.

MAHA MH-C9000 är namnet, börjar att säljas nu i början av dec. från:
http://www.thomas-distributing.com/maha-mh-c9000-battery-charger.php
 
Anders.H skrev:

MAHA MH-C9000 är namnet, börjar att säljas nu i början av dec. från:
http://www.thomas-distributing.com/maha-mh-c9000-battery-charger.php

Trevligt att MAHA äntligen slutar att skicka med linjära nätadaptrar från forntiden.

De `skryter´ med att den nya switchadaptern bara väger 170 gram men nämner inget om vikten på den till synes ganska feta enheten.

Om man inte skall använda Sanyos nya superbatterier tror jag faktiskt att MAHA:s gamla laddare kompletterad med en Varta switchadapter samt 2700- celler från GP slår det mesta beträffande vikt/prestanda.
 
BugEyes skrev:

Tror att dom tappar ca 30% första dygnet eller något sådant men är dom fräschsa från laddaren är dom starka. Några dagar senare är dom fortfarande bra, men man ska inte tro att dom alltid är nyladdade bara för att man inte använt dom.

Mina Varta 2100mah uppladdningsbara batterier tappar nog den kapaciteten som du beskriver. Laddar jag dom och sen låter de ligga till nästa helg så är där nåstan ingen ström kvar alls.
 
Det var inga exakta siffror eller något vetenskapligt över min kommentar om vad de tappar. Bara en upplevelse av att dom tappar mycket i början så ta min procentsats med en stor nypa salt.
Fotade mycket med blixt igår och bytte bara batterier en gång på över 800 exponeringar och det tycker jag är bra, mycket bra.
 
Är det ingen av er som har provat Eneloop från Sanyo?
http://www.eneloopusa.com/home.html

Väldigt låg självurladdning, perfekt om man ej använder kameran varje vecka.

"Once charged, eneloop retains its charged capacity even after 6 or 12 months of storage
(90% of Charged Capacity retained after 6 months, 85% Capacity after 12 months)."
 
ANNONS
Köp en spegellös systemkamera från Canon och få ett 50mm objektiv på köpet hos Götaplatsens Foto.