Annons

uppgradera mot nikon d90? kanske canon eos d1s?

Produkter
(logga in för att koppla)

inamarie

Ny medlem
jag är på jakt efter en ny kamera men känner mig faktiskt allmänt borta. har haft en nikon d40 men vill nu uppgradera mig, och inte då till en d60 eller liknande, tänkte försöka satsa lite större eftersom d40n började göra mig begränsad. har kollat runt lite efter begagnade digitala systemkameror, det är väl lite det min ekonomi klarar av. har hittat en canon eos d1s men skulle gärna vilja ha en liten beskrivning av den. går den att jämföra med nikon d90? och vad säger ni om den? annars vill jag gärna också ha tips om vilka kameror ni skulle rekomendera.

tack!
 
Det är ju kul att byta upp sig då det gäller kamera. Här kommer några frågor som gör att du kanske får bättre råd:

- Hur mycket pengar har du tänkt lägga?
- Har du några Nikonobjektiv som du tänkte behålla?
- Kan du tänka dej köpa begagnad kamera?

- Och vad saknar du hos din nuvarande kamera? Rent fysiskt, hur pass stor kamera skulle du gilla att ha? Liten (D40), mellan (D200) eller stor (Canon 1Ds, Nikon D2x mm)?
 
jag har inga nikon objektiv som jag planerat att behålla. och begagnat är det jag letar efter, kan tänka mig upp till 9000 kr, lite mer eller mindre.. storleksmässigt tänker jag mig mellan eller stor.
 
Mitt spontana råd skulle vara att titta efter en Nikon D200, så billig som möjligt, samt lägga resten av pengarna på objektiv. D200 är en underbar kamera att fotografera med, eftersom kamerahuset är så gediget. Bland Cannons modeller känner jag inte till vilken som är mest lämplig att köpa begagnad i den prisklassen.
 
precis kameran jag menar! tack! har kollat upp d200an och trivs ju i nikons sällskap så kanske fortsätter på den vägen..
 
är det bildkvalitet du vill ha så ger D90 bättre än D200 speciellt på iso från 400.
Utvecklingen har gått framåt så jag tycker det är klart bättre att köpa en modernare kamera än D200. Första 1ds som kom den hade 11mil pixel och var den vassaste digtalkameran när den kom. Om man ser till iso egenskaper så är iso 400 på den som iso 1600 på gamla 5D. Den gjorde inga bra jpg (färdiga bilder) utan du var tvungen att köra i raw. Menysystmet var rätt bökigt om man jämför med nyare kameror samt den verkligen sög åt sig damm på sensorn. Däremot idag får du tex bättre bildkvalitet från gamla 5D.
I ditt fall eftersom du är van vid Nikon skulle jag antingen titta på D300 om du gillar större hus, är det bildkvaliten du vill ha och tycker ett mindre hus är ok så skulle jag kika på D90. Jag skulle inte rekommendera D200 eller 1ds pga dom är från åkta utav så många andra kameror i dagens läge.
 
Mina åsikter är ungefär följande:

D200: Robust och gediget kamerahus. Användbarhet i toppklass. Inte absolut senaste bildsensor, men den räcker absolut till för att utveckla sitt fotograferande:

D90: Nyare kamera. Bildsensorn är nyare och modernare än D200, men kamerahuset är inte lika gediget. Lite mindre kamerahus.

Canon 5D: Lite omodern kamera från Canon, men suveränt bra bildkvalitet.

Minst lika viktig som vilken kamera man väljer, är vilka objektiv man använder. Här kanske man kan börja med en normalzoom, för att sedan så småningom skaffa fler specialiserade objektiv. Till Nikon finns många fina begagnade objektiv att köpa. Till Canon 5D vet jag inte hur tillgången på vettiga begagnade objektiv är.
 
Canon EOS 30D och EOS 40D tycker jag är fullt rimliga alternativ oxå, gedigna hus och fina brusegenskaper.
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.