Annons

Tipsa mig om en bra handbok

Produkter
(logga in för att koppla)

TovaLundin

Medlem
Jag har precis köpt min första digitala systemkamera men skulle nu vilja ha tips om en bra handbok. Gärna en bok blandad med text och exempelbilder. Den ska helst vara på svenska.

Tack på förhand!
 
Jag kan rekommendera National Geographic - Den Stora Fotoguiden. Den finns med all sannolikhet bland recensionerna här så du kan se vad andra tycker.
 
TovaLundin skrev:
Jag har precis köpt min första digitala systemkamera men skulle nu vilja ha tips om en bra handbok. Gärna en bok blandad med text och exempelbilder. Den ska helst vara på svenska.

Tack på förhand!

Foto min hobby av Per Lundqvist. Den finns på folkbiblioteken över hela landet,
 
Hej Tova!

-Den fotografiska bilden, Ulf Sjöstedt
-Fotografera, den kompletta handboken, John Hedgecoe

I dessa böcker är bilden i fokus. Per Lundqvist är också bra även om jag tycker att hans böcker är alltför teoretiskt torra.

Dessa böcker är skrivna på den tiden då ingen visste vad en digitalkamera är. Men det gör inget eftersom bildtänkandet är det samma!

Vill du däremot ha mer tekniska handböcker om digitalfotografering rekommenrerar jag Fotosidans artiklar, och Digitalskolan som jag är delvis skyldig till (www.fotografiska.org).

Det finns dessutom mängder av böcker och webbsidor som är specialicerade på vissa typer av fotografeing som bröllop, natur, närbild, studio etc.

Vad är det för typ av handböcker du är på jakt efter?
/mvh Mattias
 
Jag funderar nu på att köpa Stora fotoboken och photoshop CS2 för digitalfoto.

Mattias, jag vill hemskt gärna ha tips om böcker angående bröllopsfotografering.
 
Jag har inte hittat någon bok som handlar enbart om bröllopsfotografering. De flesta böckerna av typen Allt för ditt bröllop och Bröllopsguiden innehåller någon sida med tips om foto på bröllopet.

Även fotoböcker som ovan nämnda "Fotografera, Den kompletta handboken" innehåller två sidor med bröllopsfotografering.

Det är lättare att hitta sidor på nätet som handlar om bröllopsfotografering. Här är en artikel jag skrev för något år sedan , http://www.fotografiska.org/art_brollop.php
(Har tipsat om den tidigare i forumet).

Andra bra länkar i ämnet är:
http://www.kulturpool.se/hansson/tips/brudpar.htm
http://www.brollopstorget.se/Fotograf/fotografering.php
http://www.brollopshjalpen.se/foto/foto.php

Annars tror jag det bästa är att studera andras bröllopsfoton och hitta goda och dåliga exempel. Klipp ur bra och dåliga exempel ur tidningar och spara i en pärm som inspiration. Eller ännu hellre titta på Fotosidans bröllopspool och fundera på hur bilderna är tagna.

mvh Mattias
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.