Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

.tif från en mac dator till en PC

Produkter
(logga in för att koppla)

lukke

Medlem
Hej

jag har praoat på en fotostudio som använde mac datorer. när ja senare kom hem o skulle öppna bilderna - två.tif filer och en .psd - så fanns där två filer för varje bild. en .tif fil hette ipod3.tif o så en till som hette ._ipod3.tif dessa skulle egentligen bara vara en fil.

hur gör man dessa läsbara igen?

vore väldigt tacksam för hjälp.
 
Är inte filen som heter ipod3.tif läsbar?
Jag är kass på windows men har du testat alla varianter för att öppna? Högerklicka -öppna med, genom programmet o.s.v?
Det är bara gamla macar som sparade utan filändelse (och den har du ju.) Att det är två filer betyder inte att det ska vara oläsligt.

Hur sparade du ner filerna från macen? Direkt till en ipod?
 
ja direkt till en ipod. men de e som så att .tif filerna fungerar men .psd filen är helt oläslig. formulerade fel ja undrade mest varför de kom två filer till .tif filerna men hur öppnar ja psd filen?

psd filen ser ut såhär.
 
Senast ändrad:
Prova att lägga till en filändelse, (.psd) till filen. Men du kanske har provat det redan?

mvh
 
Systemfiler

Filerna som inleds med _. är systemfiler från macen (OS X). Använd de som inte börjar med _. Den utan filändelse kan du försöka öppna innifrån photoshop
/Mats
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.