Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Tamron AF 70-200/2,8 LD IF Di Macro ett bra alternativ?

Produkter
(logga in för att koppla)

Maleron

Medlem
Hej
Är förvirrad i objektivjungeln. Har en D90 och fotar mest hundar i full fart. Är detta objektivet ett bra alternativ. Hur mycket påverkar det att objektivet inte har bildstabilisator?
Vill max lägga 7000kr på nytt objektiv.

Tacksam för alla svar.
 
Är det hundar som ska fotas spelar avsaknaden av bildstabilistator ingen roll, det hjälper bara till stillastående objekt ändå.
Tamronet lär vara en gnutta skarpare än Sigmat. Å andra sidan har Sigmat HSM-autofokusmotor vilket borgar för snabbare fokusering vilket är fördelaktigt när motiven rör på sig.
Jag skulle nog lägga till ett par tusen och skaffa Sigma 70-200/2,8 HSM OS. Lite skarpare, lite bättre samt har stabilisering vilket inte är en nackdel att ha om man får för sig att fota annat än springande hundar. Fast då spricker ju förstås budgeten om du inte hittar ett beggat.
 
Ska du fota hundar i full fart är sigmat ett bättre val. Vill du frysa rörelser gör bildstabeliseringen inte så mycket då du måste ha så pass kort slutartid ändå.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.