Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Ta bra konfirmationsbilder

Produkter
(logga in för att koppla)

AndersP69

Aktiv medlem
Jag ska fota lite på en konfirmation i morgon Lördag 21 Maj och vill ha lite råd vilka inställningar som kan vara bra att veta.

Har en Canon 300D,28-135 is usm och Canon EF 50mm f/1.8 II
 
Om det är i kyrkan så skulle jag säga att först och främst så skall du skippa blixten, utom vid ev precession in och ut. Det finns inget som är så irriterande som folk som kör av blixten hela tiden.

Undvik att springa runt för mycket och om du känner att du "måste" ha bilder när konfirmanderna knäfaller och tar emot välsignelsen eller nattvarlden så ta max en eller två bilder och låt det sen va.

Kolla innan med prästen om det finns några regler vid just denna gudtjänst/kyrka. En del ställen tillåter inte fotografering alls utom vid specciella tillfällen.

Va på plats 1 timme (minst) innan för att kunna kolla upp såna saker med prästen. Tänk på att han inte har tid senare eftersom han antagligen har 20 nerrvösa konfirmander att lugna. Tiden du har över kan du kolla agendan för att veta vad du ska plåta så att du inte missar något.

Sätt ASA på 400-1000 för att få tillräckliga tider utan skakningsoskärpa, alt kör med ett enbenstativ.

Hoppas att det var något som du kan ha nytta av, om du nu ser det innan du sticker till kyrkan.

Lycka till!
Greven
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.