Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Svensk menytext hos Sony kamera

Produkter
(logga in för att koppla)

LaCa52

Ny medlem
Jag har köpte en Sony A7R V av en släkting.
Det är min första Sony, så jag har dåligt med erfarenhet här.
Den har ingen svensk menuett, utan endast Engelska och en massa språk med för mej konstiga Asiatiska tecken. Frågan är då om alla har det så och att inte Svenska finns med.
Alternativt om det kan bero på att kameran är köpt ny i Hongkong där släktingen arbetade.
Är det någon som har koll här.
 
Det är nog HK som spökar.

Min RX 100 Va har alla europeiska språk, men inga asiatiska. Den inköptes ny i våras, men modellen har ju några år på nacken, men troligtvis har de väl inte ändrat på det där.

Man kan tycka att det inte vore rocket science att kunna ladda på ytterligare språk, och att om tillverkaren själv inte tillhandahåller såna uppdateringar borde nån listig person ha gjort det. Men jag vet inte. Själv har jag allt som är det minsta datorrelaterat på engelska. Underlättar om man får problem och behöver googla eller diskuter med icke-svenskar.
 
Senast ändrad:
Canon använder mjukvarulås. Språken finns där och man behöver enbart ändra en siffra via serviceprogram.

Med Sony behöver man, enligt utvecklaren av Tornado EOS, språkfilerna. Han intervjuades och berättade då hur mycket lättare det är med Canon jämfört med Sony.

Kan vara detta klipp:
 
ANNONS
Köp en spegellös systemkamera från Canon och få ett 50mm objektiv på köpet hos Götaplatsens Foto.