Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Sony dsc-v1, vad som inte står i manualen...

Produkter
(logga in för att koppla)

per_hi

Medlem
Har du en Sony dsc-v1, eller en besläktad kamera. Då har du säkert kommit på ett antal saker som borde stå i manualen, men som inte gör det. Här är ett par intressanta(?) iaktaganden:

I manualen står det att kameran inte skall användas vid temperaurer under 0 grader Celcius. Men [email protected] säger "att det skall gå bra
att använda kameran utomhus i minusgrader".

På 400 ASA börjar bilderna bli påtagligt brusiga. Ställ då ner skärpan till "minus", och lägg till skärpa i efterhand (t.ex. med "oskarp mask" i photoshop).

Om man nöjer sig med svartvita bilder så kan man i "grönt/helautmatiskt läge" få en ISO motsvarande 2500(!) i nightshot-läget. Visst blir det brusigt, och snabbaste slutartid blir 1/30 - men efter t.ex. "ytutjämning" (och läge "gråskala") i photoshop kan man ta roliga svartvita bilder på FRIHAND i mycket dåligt ljus. Kameran väljer i första hand 1/30s, och lägsta möjliga ISO för korrekt exponering.

Automatisk ISO i bländar o slutarförval fungerar inte. Jag får i alla fall ALLTID ISO 100. Har frågat [email protected] utan att få svar - dålig stil!!!

Har du några andra tips/iaktagelser?

-Per
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.