Annons

SIGMA 28/1,8, 20/2,8 eller 24/1,8?

Produkter
(logga in för att koppla)
Jag har ett Minolta 24/2.8 (äldsta modellen) som jag är väldigt nöjd med även om det inte är så ljusstarkt. Det får inte följa med i kameraväskan lika ofta som Tamron 17-50/2.8:an men det är väldigt användbart för snygga HDR-bilder där solen riskerar att göra "flares" i Tamron-objektivet. I övrigt har jag ingen erfarenhet av Sigma-objektiven men du kanske hittar lite mer info på www.dyxum.com .
 
De enda liknande jag känner till är Minolta 50 mm f/1,4 ( två varianter ) och Sony 50 mm f/1,4. Alla är i grunden samma objektiv. Det tillför inget att byta från Sigma till någon av dessa.
 
De enda liknande jag känner till är Minolta 50 mm f/1,4 ( två varianter ) och Sony 50 mm f/1,4. Alla är i grunden samma objektiv. Det tillför inget att byta från Sigma till någon av dessa.

Det var väl inte syftet heller? Hon har en 50mm men vill gärna ha en fast vidvinkel. Eller har jag fattat fel?
 
jag vill ha ett med stor bländare. har ett 50/1.4 som jag är nöjd med men skulle gärna villa ha ett med lägre brännvidd. eller större? vad säger man, haha?

neråt! så att säga.
 
Jag har haft Sigma 20/1.8 både till Canon och Sony. Det är "bättre" på Sony eftersom man får bildstabilisering och dessutom slipper man det krånliga sättet att byta mellan AF och MF. Bildkvaliteten är i mitt tycke utmärkt men givetvis inte 100% på 1.8. Däremot är det bättre på 1.8 än alla objektiv som inte kan öppna så stort ;-) Det är ganska tungt att bära på men om du kan leva med det så är det finfint
 
Jag har ett 50/1.4 men är ute efter ett liknande.
Något ni rekommenderar?

http://suddenlythough.blogg.se

Om du inte behöver den extra ljusstyrkan och kan tänka dig ett lite äldre är Sigma 24 Super Wide II F2.8 en riktigt skarp 24:a.

Det finns dock två lite mindre problem med det, motljusskyddet, känns vekt och jag har sett många trasiga, sätt det någon grad snett och objektivet vinjetterar på FF, dessutom är det uppenbart designat av någon mycket ironisk person, det är märkt med "Sigma Perfect Hood".

Autofokusen låter som typ en gammal batteridriven pepparkvarn från 80-talet.

Kan du stå ut med de två små svagheterna har du ett objektiv som är skarpt redan vidöppet och riktigt riktigt skarpt vid f/4, betydligt bättre än nyare Sigma 24 f/18 i mina ögon.

Mer om objektivet på Dyxum:
http://www.dyxum.com/reviews/lenses/Sigma-24-Super-Wide-II-F2.8_review215.html

//Johan
 
Observera att någonstans i mitten av serien bytte Sigma ROMet. Tidiga exemplar av Sigma SW II 28/2,8 fungerar inte på digitala hus - senare ( med annat ROM-chip ) gör det. Mitt exemplar ville inte alls och fick slumpas bort till en analogfantast.
 
Jag har ett 50/1.4 men är ute efter ett liknande.
Något ni rekommenderar?

http://suddenlythough.blogg.se


Hej!

Jag har ett Minolta Af 28 f2.0 som är ett erkänt bra objektiv (täcker även småbildsfomatet).

Kolla gärna länken.

http://www.dyxum.com/lenses/Minolta-AF-28-F2_lens11.html

Det är förhållandvis mycket skarpt på full bländaröppning, och har minoltas fina färger och kontrast.

Det är till salu 8)

Kontakta mig om du är intresserad!
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.