Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Pentax framtid är säker

Produkter
(logga in för att koppla)
För att få ett seriöst svar, om "Pentax framtid är säker", varför kan inte någon ringa direkt till huvudkontoret i Japan, fråga efter Dr. No, på marknadsavdelningen?

I övrigt, i denna tråd, blir det bara smågrabbars rundsnack!
Hur kul är det?
 
Jag förmodar att kameraprodukterna är till det mesta beroende på hur väl man kan hänga med i att utveckla tekniken/produkten/marknadsföringen och då har vilka pengar man kan lägga på detta betydelse. Någon beskrev hur det i den här sortens branscher storleken har betydelse, vinnaren tar allt.

Om man förenklar och hårdrar det lite, företaget som omsätter 10 miljarder och gör 10% i vinst har en miljard till sitt förfogande, företaget som omsätter 100 miljoner med samma vinstmarginal har endast 10 miljoner, låt säga att de har 20 eller 30% vinstmarginal blir det ändå ”bara” 20 eller 30 miljoner. Det ”lilla” företaget har inte en chans att hänga med i utvecklings/marknadsförings -racet medan det stora både kan lägga stora pengar på detta samt låta topptjänstemännen susa om kring i privatjets med rejäla fallskärmar.

Trenden har ju varit stark de senaste 25 åren att företagen blir allt färre och större även om än det sitter olika etiketter på produkterna. De stora har också större hävstång i det finansiella. Det blir billigare att köpa marknadsandelar än att sälja mer av den egna produkten vilket dessutom har försvårats av att reallöner för folk i gemen inte hängt med tillväxt och produktivitetsutveckling.
 
....booooring..

En diskussion med namnet "Pentax framtid är säker"

Kan väl knappast leda till något seriöst snack på fotosidan.
Tycker att vi kan diskustera produkterna, handhavande och
ge fanken i denna diskussion som bara tar upp en massa plats.
Kasta över den under Ekonomi i Fritt forum.

Tack, Adjö, Goodbye........
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.