Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Pentax 67 slutare

Produkter
(logga in för att koppla)

Nwanga

Avslutat medlemskap
Fick precis hem en pentax 67 som ser finemang ut, allt verkar funka prima. Men slutaren vill inte fungera. Är det möjligtvis så att det måste sitta film i för att den ska göra som man vill? Har ingen film att pröva med just nu tyvärr. Eller är det något annat lurt som man måste göra för att den ska gå av? Tack på förhand, Hannes.
 
det måste sitta film i.När du har en gammal film så kan du spara den o ladda om den om du vill testa kameran bara.
 
Det finns ett trick.

Öppna bakstycket. tryck på den lilla ratten i mitten på frammatningsvredet och vrid det motsols (så räkneverket står på vitt) coh stäng bakstycket igen (du måste hålla ratten nere medans du stänger). Sedan skall det gå attspänna slutaren och trycka av.

/Andreas
 
Hej jag testade detta trick på min kamera nyss. och efter det så tycks räkneverket ha låste sig. hur gör man för att återställa detta??
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.