Annons

Passfoto.nu bra eller dåligt?

Produkter
(logga in för att koppla)
Lägger du ner tid på att hitta visum-/passfoto, som är billigare än ca. 199:-, för en serie på fyra bilder?
Fina visum-/passfoton kostar självklart några slantar, kan användas vid flera tillfällen.
Fotoautomat utanför varje tågstation eller köpcentrum, är billigt, den tycker ungdomar är skitkul!
Skall du lifta till Vietnam?

Som arbetslös 21-åring har jag all tid i världen att lägga ner på att hitta sätt att undvika "onödiga" kostnader. Har redan råkat ut för lite oväntade utgifter, t.ex 3000kr enbart för vaccinering och dom räcker bara tre år (tyfoid, japansk encefalit, kolera).

Visumet kostar 600kr. Jag och polaren behöver visum. Vi måste skicka allting till ambassaden i Stockholm, frakten kommer gå på 200kr tur och retur per person. Sedan behöver vi bilder, säg att vi går till en fotograf och betalar 200kr var. Visumet kostar nu 1000kr person. Säg istället att vi tar egna bilder och får dom utskrivna på fotopapper någonstans. Säg att det kostar 50kr totalt, vi kan ju få plats med varsin bild på t.ex ett 10x15 kort eftersom bilden skulle vara 35x45mm. Vi skickar också våra grejor tillsammans, då halverar vi fraktkostnaden. Nu kostar visumet 725kr per person istället, alltså har vi sparat 275kr. 275kr räcker till ganska mycket där borta. T.ex lär det täcka hela våran öl-budget för resan eftersom det lär räcka till ~150 öl.

Kom på att det finns en reklambyrå i närheten som håller på med en massa utskrifter. Såg på deras hemsida att dom skriver ut vykort. Då kanske dom kan tänka sig att skriva ut en bild åt oss också. Ska gå förbi och fråga idag.
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.