Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

<Officiell 40D-tråd> Canon EOS 40D kommer

Produkter
(logga in för att koppla)
fridhamre skrev:
någon som listat ut precis hur wifigreppet WFT-E3 fungerar?

kan man slänga sin macbook pro i ryggan och fotografera direkt till hårddisken? (vore toppen på racingtävlingar eller sportevenemang när man har tid mellan heaten att kika igenom o radera bilder vilket är bra mycket lättare på en dator i lightroom än på skärmen som för visso är bra
Troligen. Det vore helt grymt bra. Hur löser man problemet att datorn går i vilolägt om man fäller ned skärmen? Bryta av kontaktstift etc. lockar inte.
 
Viloläge

Viloläget går att ställa om så att bara skärmen slocknar när locket stängs, men HDD fungerar fortfarande.

John
 
brukar finnas inställningar under "energisparfunktioner" eller liknande - i övrigt är det smidigt att använda när man har extern skärm och t-bord inkopplat o man vill få bort den bärbara

det här känns som en funktion som bara varit förunnat proffs med riktigt dyr utrustning och det känns som canon bjuder till mer i och med EOS 40D

älskar nikon (konkurens gynnar oss konsumenter) och jag hoppas verkligen att nikon kommer med en massa fina kameror och objektiv så att det blir en riktig fajt framöver - det kommer gynna båda "lägren"
 
Linmajon skrev:
... Hur löser man problemet att datorn går i vilolägt om man fäller ned skärmen? Bryta av kontaktstift etc. ...

Vet inte exakt hur det fungerar på Mac, men på min HP med windows Vista går det ställa in vad man vill ska hända när man fäller ner skärmen, trycker på stäng av knappen etc (ett alternativ är då "ingenting"). Går även att variera automatiskt beroende på om man kör på batteri eller strömkabel. Antar att det går att göra detsamma på Mac.
 
fridhamre skrev:
Tack Leif,

och jo i och för sig, men det är inte lätt när man arbetar samtidigt ;) för jobbet måste komma först även en sån här dag ;)

Ingen orsak! Tänkte inte så långt och det kanske är jag som är bortskämd med de jobb jag har :)

Men för mej blir det med största sannolikhet en 40D med wifi-greppet så småning om när ev fel stötts och blötts och kanske åtgärdats.

Tror att det är en suverän kamera "mini MarkIII"...
 
Vad tror ni att man kan förvänta sig när det gäller brusnivåerna på lite högre ISO-tal, jämfört med 30D?
 
Damoor skrev:
Vad är bildformatet: sRAW (och RAW kommer också att finnas), som 40D kommer att leverera?

"sRAW
In addition to retaining the RAW image capture capabilities of its predecessors, the EOS 40D SLR now offers a more manageable "sRAW" recording format. In sRAW mode, the number of pixels is reduced to one-fourth that of a standard RAW image and the file size is cut in half, while retaining all of the flexibility and creative possibilities associated with full-size, conventional RAW images."
 
fridhamre skrev:
det här känns som en funktion som bara varit förunnat proffs med riktigt dyr utrustning och det känns som canon bjuder till mer i och med EOS 40D
Canons WiFi-sändare/mottagare WFT-E1 passar väl till EOS-20D också? (Och därmed borde den passa även till EOS-30D). Så helt nytt med trådlös bildäverföring i de lägre kameraprisklasserna är det inte.
 
Fel på spec ???

Det måste väl vara fel på de specade uppgifterna:
En central autofokuspunkt fokuserar exakt upp till bländare f/2,8 och åtta yttre punkter arbetar upp till f/5,6.
Det skulle ju i så fall vara den sämsta AF:en som suttit i en EOS. MAO omöjligt att använda mittsensorn med optik långsammare än 2,8???
Kan det vara så i stället att drömkameran för fågelfotografen kommit och att det ska vara f8,0 på mittsensorn????? (en EOS 3D)
 
Re: Fel på spec ???

Tonyeagle skrev:
Det måste väl vara fel på de specade uppgifterna:
En central autofokuspunkt fokuserar exakt upp till bländare f/2,8 och åtta yttre punkter arbetar upp till f/5,6.
Det skulle ju i så fall vara den sämsta AF:en som suttit i en EOS. MAO omöjligt att använda mittsensorn med optik långsammare än 2,8???
Kan det vara så i stället att drömkameran för fågelfotografen kommit och att det ska vara f8,0 på mittsensorn?????

Nej, bara lite slarvigt skrivet.

Mittsensor är en korssensor och har man en optik med f/2.8 eller snabbare så ställer AF om till High-precision mode. Alla punkter fungerar dock i "normal mode" med f/5.6 eller snabbare. Ingen förändring mot tidigare modeller.
 
Här kommer säkert det fånigaste inlägget i hela tråden, men jag undrar om det kommer att stå DIGITAL på kameraremmen? Hoppas inte, för det börjar bli lite fåningt. Ungefär som det skulle stå 5-speed på en modern bil, det är liksom givet...

/Joakim
 
PMD skrev:
Canons WiFi-sändare/mottagare WFT-E1 passar väl till EOS-20D också? (Och därmed borde den passa även till EOS-30D).

Undrar det samma, någon som vet? Hoppas att greppet kommer vara kompitabelt med 20/30D, verkar vara hur smidigt som helst med WiFi, som någon annan skrev så kan man ha datorn i väskan under tiden man plåtar så bilderna kommer direkt till hårddisken. Och att kunna fjärrstyra kameran trådlöst från datorn skulle inte varit helt fel det heller ;) Tyvärr blir nog 40D lite för dyr för mig (student=lite pengar) så det får förmodligen bli en beggad 20D alt. 30D.
 
Senast ändrad:
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.