Annons

nikon till sportfoto

Produkter
(logga in för att koppla)
Japp jag tror definitivt att jag hittat huset för mig... Sen hittade jag iofs 1D mark II men jag vetifan jag kanske skippar den.

jag kommer satsa på d90, 40D eller bättre med d90 som första val för tillfället. Men som sagt så beror det lite på pris också.

Ska vi ta o fortsätta med vilket objektiv jag skall välja nu då? Haha! Nedå det skall ni slippa men förmodligen så behöver jag galet bra råd där också.

70-200 i någon form känns som det självklara valet för tillfället som vi tidigare diskuterat. Jag skall läsa på ordentligt om olika märken osv för att slutligen göra mitt val.

Tack så mycket för hjälpen alla ni som hjälpt till att upplysa mig! :)
 
Ursäkta mig men nu upplivar jag denna tråd lite igen och vill kolla med er...

Har hittat en D200 på ca 18k exponeringar med grepp och batteri för, förhoppningsvis 3500. Den finns i närheten på måndag och känns som ett rätt bra köp tycker jag även om den kanske är lite stor?

Har hittat D80 för strax under 3000 men känns inte alls lika värt, eller har jag fel?

Har inte riktigt hittat bra annonser på 40D och D90... Hittade en 40D utan grepp o skit för mellan 4-4500 inkl frakt osv men jag känner inte att jag vill ligga ute med pengar utan säkerhet...

Håller på och skickar mail till en man som har en sliten 1D mk II också men den är sliten så jag misstänker att den har exponeringar och hård behandling i sin historia vilket jag inte känner är så bra. Den kan jag nog få för runt 4-4500 kanske. Finns inte direkt i närheten men transport fixas om det blir aktuellt.

Gör jag ett bra val om jag köper den D200 som jag nämner längst upp eller är det kanske bäst att vänta lite och försöka hitta en D90? Kan ju tänka mig att jag kommer spräcka budgeten ganska hårt om jag väntar på en bra D90 för de kostar ju klart mer.

Tips och råd är välkomna än en gång.
 
D90 är dubbelt så bra som D200, tänk pris därefter. Inte en krona över 3K för en D200! Max 5200kr för en D90.

EOS 40D-annonser dyker upp dagligen på Blocket och Fotosidan. Du bör betala mellan 3500 och 3800kr beroende på hur långt de gått. Prova att pruta dessa till 3700-3800kr http://www.blocket.se/vasterbotten/Canon_eos_40D__objektiv__lowepro_vaska_29345043.htm?ca=11&w=3 eller http://www.fotosidan.se/classifieds/view.htm?ID=134963 och denna är nästan värd sitt annonspris men prova att pruta ändå http://www.fotosidan.se/classifieds/view.htm?ID=134660

Här har du ett Canon EF 70-200/2.8L USM för 7590kr, det blir inte bättre än så!
http://www.fotosidan.se/classifieds/view.htm?ID=135872

Kolla alltid säljarna och prylarna noga innan du köper/betalar.
 
D200 slukar en del ström varmed batteritiden är ganska begränsad, så innan köp bör du ha i beräkningen vad extrabatteri kostar…

Finns ju alltid risker med att köpa begagnade prylar - och ju äldre de är ju större blir risken. Stor risk att råka ut för nätbedragare också. Handlar då kanske inte då så mkt om att man inte får sin vara, utan mer om att varans skick är mkt sämre.

Vid objektivköp är det viktigt att undersöka funktion och lyssna om objektivet låter frisk (bl. a. VR surrar vid fokusering, hantering av fokusring känns följsam och smidig och utan konstiga ljud). Repor kan också vara till nackdel, speciellt om de är så djupa att de tränger genom coating lagret. Om dessa repor finns i frontlinsen är risken väldigt stor att bidrag från ströljus ökar markant. Detta försämrar också att objektivet motljusegenskaper. Men om reporna är ytliga är det förmodligen ingen fara att köpa objektivet, MEN i dessa fall finns alltid möjlighet att dra av från ursprungspriset om glaset skulle vara repfritt.
 
Tack så hemskt mycket... Jag skall tänka på detta när jag köper både hus och glugg....

Står i valet mellan...

D80, 16k exp, 2700 exkl frakt.
D200 med grepp och 1 batteri, 18k exp, förhoppningsvis under 4000, förhoppningsvis 3500 tom även om han verkar lite svår att deala med. :)
40D med 8k exp, endast hus för 3850 inkl frakt.
Slutligen en 1D mk II som ser ganska sliten ut med en del färg borta på handtaget till exempel, killen köpte den beg och vet inte om antalet exponeringar men säger att den funkar bra. Han vill ha 3800 men den håller jag på och förhandlar på.

Vad är det mest sunda valet? Sugen på Nikon men har galet svårt att välja...
 
Skippa 1D MkII, den är för stenålder. Liten 2" LCD, väger ett ton (använder gamla Ni-NM batterier och inte moderna Li-Ion vilket ökar vikten med 250g), är stökig att använda med menysystem som är från 90-talet, etc. Du måste upp på MkIII för att det skall funka.

Jag säger fortfarande 40D med 8K exponeringar för 3850! Men de visste du redan...
Jag lovar dig att du INTE kommer att bli besviken.
 
Jakten fortsätter på pris/prestanda och jag köper definitivt 40D om jag inte får D200 för 3500 på måndag och den känns som att kameran är gjord för mig. 1D mk II vågar jag nog inte chansa på om inte priset blir mycket under det jag tänkt lägga på d200 eller 40d. Är typ 2500 värt att lägga på en 1D mk II även om skicket är kasst och den gjort hutlöst många exponeringar förmodligen?

Har som sagt börjat titta på objektiv och Canons 2,8or känns på tok för dyra för mig. Men både Tamron och Sigma har ju 2,8or. Är det egentligen någon skillnad på dem eller skall man leta pris och känsla först och främst där?

Har letat lite men inte hittat någon riktigt bra jämförelse på dem.

Vad kan jag förvänta mig lägga på ett enbens-stativ med led som inte skall vara hutlöst dyrt men ändå klara det som kommer sitta på? Någon som har några rekommendationer på något bra kanske? Finns det billigare alternativ eller är det Manfrotto och liknande som gäller?

Tack åter igen för eran vishet! :)
 
Lite märkligt med alla drömmare som tror de kan vinna rally-VM med shoppingbilen. Fotagrafering i krävande situationer kräver både kunskap och utrustning därefter. Börja med att lära foto på en nivå som är mer lämplig. Man får ofta här i forumet läsa om sådana som knappt vet vad en bländare är få för sig att kunna bli yrkesfotografer och leva på det. Det räcker definitivt inte med att det står ett visst märke på kameran.
 
Tack för din kommentar. Vad den hade med ämnet att göra vet jag tyvärr ej. Nästa gång ber jag om något mer hjälpsamma tips eller liknande. Jag har liknande saker idag frånsett objektiv även om brännvidd finns. Huset jag har är ett eller 2 snäpp under de som diskuteras här. Jag har inga ambitioner när det gäller att på något sett jobba med fotografering i dagsläget. Allt jag vill ha är bra utrustning för att kunna ta bra bilder inom den gren jag är intresserad av, nämligen sport. Jag lägger en hel del tid på mitt fotograferande men inte i närheten av en heltidstjänst och är heller inte på samma nivå när det gäller teknik och kunskap. Jag har en utbildning inom logistik och gör nog ett klokt val att hålla mig inom den branschen. Visst är jag en drömmare, dock en realistisk sådan och förstår att man får hålla på kanske 5-10 år innan man börjar arbeta på riktigt med fotografering. Jag har inga planer på att sälja bilder jag tar utan de är endast för eget bruk. Men man måste ju börja någonstans för att komma dit man vill och har man höga ambitioner, drömmar eller ej, så måste man ju ändå försöka nå dit.

Jag ser mitt fotande som en hobby mem vill gärna ha bra saker att jobba med och när de saker jag har i dagsläget inte räcker till så måste jag ju se mig om för att veta på vilken nivå jag måste lägga mig för att bli nöjd med resultatet av de bilder jag tar och därför startade jag denna tråd. Ger man sig själv inte chansen att utvecklas och växa så kommer man heller aldrig göra det.

Med det sagt så återgår jag gärna till ämnet...
 
Du missförstod nog lite och jag uttryckte mig nog oklart också, det var mer allmänt menat, att som du be om råd och tydligen också lyssna och ta lärdom är ju berömligt, som jag såg i senare delen av tråden, jag har inte hunnit läsa hela tråden utan tidigare bara den inledande delen, och utgångpunkten där var ju ett ganska vanligt scenarie där man inte är klar över vad som kan krävas. Häckar man här i forumet så dyker liknande frågeställningar upp lite då och då, alla är inte lika villiga att lyssna till de erfarna. Men det är ju absolut inga fel med ambitioner, bara man är medveten om vad som kan krävas, och det kan vara både dyrt och ansträngande. Jag var själv ute i dag för att ta lite höstbilder och råkade då på en älg, men hade bara normalzoomen med och det räkte nu inte så långt, även om älgar är ganska stora och avståndet inte så väldigt stort. Lycka till och hoppas du hittar lämplig utrustning utan att bli ruinerad på kuppen.
 
ANNONS
Köp en spegellös systemkamera från Canon och få ett 50mm objektiv på köpet hos Götaplatsens Foto.