Nej jag är bara ute efter specialfallet yrkesfotograf. Som jag skrev innan, de flesta är vi alla fotografer från barnsben.
/Stefan
Det specifika är svårt att definiera utan det generella.
Tidigt fick du svaret av några att titeln är ”fotograf” och inget annat.
Några har föreslagit någon sorts Skatteverksdefinition - viss andel av inkomst.
Några har antytt att det är/bör vara en utbildningsfråga.
Ytterligare några menar att det hänger på förmågan att driva eget företag med affärsplaner, marknadsföring mm.
Din egen reflexion att du kallar barnen för fotograf och dig själv för yrkesfotograf om någon frågar. Men också att ingen frågar ifall du är snickrare även om du faktiskt håller på att snickra, leder ju tanken att du faktiskt söker skillnaden i begreppen.
Du inledde som en spinn-off från en tråd där Terje deklarerat sin titel som något annat än yrkesfotograf. Baserat på hans beskrivning så livnär han sig i huvudsak på kurser och böcker där bilderna är centrala. Så det faller sig väl helt naturligt att han inte avgränsar sin titel till (yrkes-)fotograf. Han är fotograf till sina egna bilder, men något annat till yrket. Han tillför ett värde utöver bilderna.
Vill man så kan man ju gödsla sitt cv och visitkort med fler än en titel om det bättre förklarar vem man är och hur man livnär sig.
Eller så kan man uppfinna en titel som passar. Hur många var det inte som för några år sedan hade ”levnadskonstnär” som titel i olika sammanhang?
Varför är det viktigt att definiera begreppet ”yrkesfotograf”?