Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Konsertfoto, nybörjar-tips

Produkter
(logga in för att koppla)
Jag fotade några konserter på Gävle cityfest i helgen. Jag använde mitt fina objektiv Nikon AF 180/2.8. Manuell exponering med bländaren på 2.8 och slutartiden 1/80 och ISO 400 när jag fotade Di Leva och Bo Kaspers. Det funkade bra trots att klockan var 21-22 och det var ganska mörkt.

Ljuset på scenen var väldigt rött, men ibland blev det bättre ljussättning och jag fick några skapliga bilder. Se bilderna här: http://nygards.org/blogg/om/konsertbilder/
 
Zoonar skrev:
Om man använder jpeg, vad bör man man ha för inställningar på vitbalansen vid konsertfoto?

Ett vanlig frontljus som är vitt (ser mer ut som gult när det inte är full styrka på lamporna) brukar ligga runt 3000 Kelvin. Om du inte kan sätta vitbalansen på kelvingrader så kan du sätta vitbalansen på göldljus som brukar ligga runt 3200 K.

Hoppas du lyckas!
 
Tack för hjälpen alla.
Bytte till ett zigma 2,8 objektiv istället. Festivalen var i helgen. Det blev väl lite mer dansande och festande än fotograferande. Vilket i och för sig var en del av målet.:)

Men tror jag fick till lite o.k. bilder. Självklart hade jag inte så bra koll före sista dagen. Ska efterbehandla bilderna de närmaste dagarna och får väl återkomma om det finns något jag vågar visa upp...
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.