Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Kamerafattning?

Produkter
(logga in för att koppla)

Magnus Göransson

Aktiv medlem
Behöver er hjälp att hitta en Nikon-adapter till detta objektivet. Ett Makinon reflex macro MC 1:8 f=500mm.
Tack på förhand!!!
 

Bilagor

  • DSC_0019_1.jpg
    DSC_0019_1.jpg
    90 KB · Visningar: 384
Fattningen ditt objektiv har är Canon FD, och där är anslagsmåttet (42 mm) avsevärt kortare än på Nikon (46,5 mm), och det ser ut att vara spegeltelevarianten utan utbytbar fattning, så det är ganska kört. Det kan förekomma någon adapter Canon FD-Nikon F med lins för att anpassa fokus, vilken också förlänger brännvidden något, men om du inte hittar en sån så går det inte.

Eftersom objektivet utöver avståndsinställningen inte har någon mekanik, kan man tillverka en fattning för att sätta den på en Nikon, men om du inte själv har en svarv och är händig är det troligen alldeles för dyrt. Man tar i så fall bort fattningen som sitter där och tillverkar en kortare för Nikon och fäster med samma skruvar mot objektivet.
 
Jo, den går, med sämre skärpa mot hörnen och distorsion och den ger något längre brännvidd, kanske omkring 600 mm med lägre ljusstyrka.

Men funkar som sagt.
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.