Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Hyra blixt?

Produkter
(logga in för att koppla)

Hedis90

Medlem
Tjena, ska förmodligen fota en festtillställning!

Probset är att jag inte har en extern blixt, antar att ni brabbar och brabbinnor vet vart man kan hyra sådant?

Alt. om något vänlig själ kan hyra ut själv?

jaja, svara på ny, alla svar är bra svar förutom de dåliga :)!
 
Det finns kamerablixtar från ca en tusenlapp så att hyra blir inte så lönsamt ( tex Nissin med slavfunktion för 995:- från photax ). Och du kommer säkert behöva blixt vid flera tillfällen i framtiden.

En blixt som går att ha som slav är ju oxå bra om du ska ta porträtt ( kan has i paraply tex ) eller överhuvudtaget behöver ljus som inte kommer rakt från kameran.
 
Jag tycker att en av de viktigaste reglerna vid all form av fotografering är att man kan "sin" utrustning. Att hyra blixtar enbart för en fotografering kan då bli problematiskt om man inte vet hur de beter sig eller hur man använder blixt på ett bra sätt. Se därför till att bekanta dig med utrustningen i god tid i förväg, oavsett hur du skaffar den, så du inte missar oersättliga fototillfällen när det väl är skarpt läge, för det är bara onödigt.

Lycka till!
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.