Annons

Hjälp med dessa bilder?

Produkter
(logga in för att koppla)

IsaW

Aktiv medlem
Nu vet jag inte om detta är i rätt tråd men jag hittade inte så bra här (ny).

Jag undrar hur man får denna riktigt bra skärpa och ljus som på denna bilden här?
Jag har en Nikon D90 med ett 50mm 1.8 objektiv men hur jag än gör så får jag inte detta "rena" och "klara" resultat. Inte heller med efterbehandling. Det verkar som att alla detaljer, färger, den suddiga bakgrunden - alltid ser väldigt bra ut. Även om man kollar på hans skor, så ser man. Svårt att förklara hur jag menar.

http://i.imgur.com/tq0bJ.jpg

Även denna bilden: http://i.imgur.com/FrAfg.jpg , precis som alla andra bilder från stockholm streetstyle. Väldigt väldigt suddig bakgrund och fantastiskt ljus alltid. Undrar vad det kan vara för utrustning. Skulle det hjälpa att gå ner till ett nikkor 1.4 eller krävs det ett annat kamerus osv?

Vad tror ni det kan vara för utrustning eller eventuell efterbehandling på dessa och liknande bilder? Ge mig alla tips ni har! :)

Vänliga hälsningar
Isa
 
Borde ju inte vara några problem med den utrustning du har ;)

Lägg upp en av dina bilder och ange vilka kamerainställningar (slutare/bländare(ISO) du hade, så skall du se att tipsen på vad du kan förändra kommer i strid ström.

Ibland har man "bara" råkat missa någon parameter, så ge oss bild och inställningar så hjälper vi dig vidare :)
 
Genom att frilägga motivet från bakgrunden så upplever man motivet som skarp. 50/1,8 är fullt tillräckligt, liksom gluggen 35/2,0 som på "konsumentsystemkameror" blir en normal.

Jag fotar gärna spontana porträtt. På länken ser du några besättningsmän som stod längs relingen och pratade med turister, som jag fotade i Kalmar i somras med 50/1,8. I dagsljus kör jag ofta i läge A med bländare 1,8-2,8 och går så nära som möjligt för rätt utsnitt och för att vara säker på att få bort bakgrunden.
 
ANNONS