Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Handla objektiv i Japan (Nikon)

Produkter
(logga in för att koppla)

ella123

Medlem
Hej,

Jag ska köpa ett nytt objektiv nu, och en blixt. En kompis ska åka till Japan på lördag, och jag funderar på att be henne köpa det där. Jag har handlat objektiv i USA innan genom en annan kompis, och det är ju skitbilligt där om man jämför sverige. Men är Japan oxå det? Eller är det lika dyrt som här?

Någon som har erfarenhet av det? Jag ska ha ett Nikkor 50mm F/1,4 och en SB-800 blixt.

/Ella
 
Det är ganska billigt, mammas kille var där för ungefär 2 månader sen. köpte 2st D300 hus, 2st batterigrepp till D300, nikkor 50mm f1.4, nikkor 85mm f1.4, nikkor 70-200mm f2.8, ett tamron 28-75 tror jag, plus lite annat så som batterier och minneskort

det gick på motsvarande 50.000sek...
 
oj! det var billigt, skulle jag haft några tusen över så skulle jag köpt en D300 där ^^
tro du att du kan höra med din mammas kille om han vet vad 55mm 1,4 kostade?
Tack så mycket för svaret :)
 
Jag var i Japan i höstas och objektiven är billigare där.

Finns en hel del olika ställen att handla på men du kan titta på:

http://www.biccamera.com

Där finns Nikkor 50 f1,4S för 31,200 YEN, vilket borde bli ca 1700-1800 SEK.

Jag själv köpte ett begagnat objektiv, det var riktigt bra skött (dom är väldigt försiktiga om sakerna Japanerna).

Det handlade jag på http://www.mapcamera.com/ där ser samma objektiv ut att kosta ca 12,000 YEN begagnat, vilket borde bli ca 650-750 SEK. Det objektiv jag köpte hade 6 månaders garanti, dock svårt att nyttja då man måste tillbaka till Japan, men borgar ju ändock för att dom har kvalitetstestat det innan dom säljer det.

Går att surfa hyffsat på sidorna utan att förstå Japanska men man kan använda http://translate.google.com för att göra översättningar..
 
det var jag som köpte 50mm och jag älskar det objektivet :D jag ska se om jag hittar kvittot.. annars får jag fråga honom..
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.