ANNONS
Annons

fotopass på festival

Produkter
(logga in för att koppla)

Datura

Aktiv medlem
Är det någon som har koll på detta?

Delar festivalerna (exempelvis hultsfred) ut gratis fotopass till journalister och fotografer?
eller måste tidningarna betala någonting för att få dem!?
 
Man kan söka ackredering på festivalernas hemsida. men det står ingenting om att det kostar pengar.
kolla på www.galaxen.se
arvikafestivalens hemsida. där står det bara att fritt inträde ingår. alltså borde det vara gratis?
 
Det kostar inget att ackrediteras men för att bli det måste du jobba för någon tidning eller på annat sätt visa att du har en uppdragsgivare.

Du kan även få det som frilans om det inte är en allt för stor festival.

Även om man inte uppfyller kraven så kan det ibland hjälpa att ringa och prata med den som har hand om det, vara lita vänlig och förklara varför man vill ha det.
 
fotopass=akreditering??

Det är väldigt svårt att bli akrediterad på dom stora festivalerna, håller med Stegge.
"Det kostar inget att ackrediteras men för att bli det måste du jobba för någon tidning eller på annat sätt visa att du har en uppdragsgivare"
Har jobbat åtskilliga gånger som akrediterad pressfotograf på H-fred och frilans på Roskilde.
Några "gratis" fotopass eller backstagepass delas inte ut ( vad jag vet). Det är hårt jobb som räknas.
Försökte ifjol göra ett knäck på H-fred men blev nekad, men så e de!!
Angående presskort.org, visst växer det gräs på månen?
Dom kan alltid lura en stackare att pröjsa några hundralappar, men de här korten de ger ut är icke giltiga och skulle du komma in på ett sådant, då är din lycka gjord.
E de så att du verkligen vill och kan bevisa att du drar in typ 80th per kalenderår på ditt fotograferande. Så finns föreningen MEDIA, där många frilansande fotografer/journalister är anslutna. De ger ut ett giltigt presskort, sedan är det bara hårt jobb som räknas.
Ilkka!
 
Jag jobbar på en tidning i Södertälje. Inte fast anställd dock men jag tas in på nästan varenda uppdrag till deras ungdomsbilaga som kommer en gång i veckan.

skulle vara jävligt kul om man fick chansen att fota på festival i sommar.
 
Precis som andra redan svarat så måste man ha ett uppdrag för exempelvis en tidning för att kunna bli ackrediterad till festivaler och liknande. Försök att tänka er in i arrangörens, artisternas och deras skivbolags situation. Det intressanta för dom är att få publicitet. Om du kan visa att du jobbar för en tidning som har för avsikt att göra ett reportage från festivalen/konserten/etc (det räcker alltså inte att "jobba på tidning" vare sig på heltid eller ibland, fast eller som frilans) så är det förmodligen grönt, men trycket är i många fall hårt så om du bara är en glad amatör som vill ta bilder för eget bruk så blir det sannolikt svårt. I en del fall blir kan man till och med bli nekad trots att man jobbar på en något sånär stor tidning, till förmån för de allra största aktörerna plus bildbyråer som har första tjing.

Om du brukar jobba för en tidning ibland, för ungdomsbilagan eller för nöjesredaktionen eller liknande, snacka med dom i god tid, hör dig för om dom planerar att göra något från det evenemanget du är intresserad av (eller något annat) och visa att du i så fall skulle vara intresserad av att jobba. Tänk på att ansökningar om ackreditering ofta ska vara inne flera veckor i förväg så vänta inte.

Om du inte har eller tror dig kunna få något uppdrag så förlorar du naturligtvis ingenting på att försöka. Glöm dock Hultsfred och liknande. På mindre ställen kan det finnas en chans. Var trevlig och ärlig så kan du åtminstone hoppas på att få ett trevligt och ärligt svar tillbaka.
 
ANNONS
Köp en spegellös systemkamera från Canon och få ett 50mm objektiv på köpet hos Götaplatsens Foto.