Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Film eller Digital?

Produkter
(logga in för att koppla)
Inte helt otänkbart när det kommer ett digitalt Minoltahus som samtidigt tar diafilm och inte kostar mer än Dynax 7..
Mvh/Gunte..
 
Har precis övergått till digital. Kan hända att det blir en och annan velvia och lite svart-vit film i analog kameran hedanefter, tveksamt dock.

För alla storlekar på A4(i en del fall större, upp till A3) och under är en digital systemkamera så gott som likvärdig med de analoga motsvarigheterna, och klart överlägsna i en del andra. Rent tekniskt.

Kör du på känslan spelar det ingen roll, den åtföljer inte alltid logiken. Fortsätt då efter känslan bara.

Det som tar emot är först och främst är att digitalarna är så ömfinta. Det inte är lagringsbeständigt i samma grad som film. Och som någon sa tidigare ligger ju filmen på en högre upplösning. Sen verkar det som om det överlag fortfarande är många barnsjukdommmar bland digitalkamerorna.
Barnsjukdomarna är i största mängd borta, jag kan inte direkt komma på någon som kan sägas vara en generell barnsjukdom i det digitala längre.

Upplösningen kan bara erhållas så länge en analog förlaga inte kommit att bli digital någonstans i vägen, då försvinner det eventuella försprång en analog film kan tänkas ha. Dessutom är det även beroende på storlek på den färdiga printen. På många labb idag går även de analoga rullarna genom ett digitalt steg och exponeras på pappret med laser precis som digitala förlagor. Sedan finns ju andra nackdelar fördelar. Hög-ISO film står sig väldigt slätt mot jämförande ISO från en digital, å andra sidan så är naturligt korn från svart-vit film, t.ex. Så det finns alltid saker för och emot.

Film om det ska förvaras korrekt kräver också omsorg och tid, likväl som digitalt.
 
Re: Re: Film eller Digital?

Graal skrev:
Var det inte så frågan löd? Konstigt att det då dimper in svar från de som nu enbart fotar digitalt.......? Börjar kanske bli för mycket "krig" här, eller.....?


Redan Första inlägget kom från en digitalanvändare...

Göran
 
Re: Re: Re: Film eller Digital?

Jag tar bort inlägget, uppfattade nog totalt fel.
 
Senast ändrad:
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.