Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Ersättning för knyckta bilder

Produkter
(logga in för att koppla)
kattla skrev:
Fungerar verkligen digimarc mot stöld? Jag tycker mig ha läst(antagligen här på fotosidan) att det inte var en säker metod. Vad händer om man kör t ex JStrip på en jpeg med digimarc-vattenmärke?

Vattenstämplarna ska vara rätt tåliga. Men visst går de att förstöra. Frågan är dock om den genomsnittslige bildtjuven genomför sådana manövrar för att försäkra sig om att eventuella vattenstämplar försvinner. Troligen inte.
 
cchunter skrev:
Två tips för att säkra bevis och att kunna bevisa att du äger bilden.

1. Skriv ut Källkoden och spara ner bilderna på din hårddisk (dina bilder)

Vad för källkod syftar du på då? För övrigt är det väl en förutsättning att man har bilderna kvar själv om man ska kunna bevisa att man tagit dem över huvudtaget?
 
Ok det kanske behöver förtydligas;

Spara källkoden från hemsidan där de knyckta bilderna finns; "VISA", "KÄLLA" och spara som ett textdokument. Spara sedan dina bilder från hemsidan med det namn dom har där. På det sättet kan du sedan återskapa hemsidan med dina bilder även om bildtjuven tagit bort filen.
 
Varför krångla till det?

I arkivmenyn finns det ett alternativ som heter "spara som". (Gäller Internet Explorer)
Detta alternativ sparar ner sidan som den är med bilder och allt i en egen mapp.
Vill man sen titta på sidan kan man göra det utan att vara uppkopplad.
 
ANNONS
Köp en spegellös systemkamera från Canon och få ett 50mm objektiv på köpet hos Götaplatsens Foto.