Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Därför är NIKON bäst

Produkter
(logga in för att koppla)
Japan var ju det första landet där Nikon klev förbi Canon för ca 2 år sedan, så tillåt mej tvivla.

Men om du har en tillförlitlig källa så viker jag mej naturligtvis.

Och har Canon verkligen dragit förbi Nikon i Sverige?
Gud förbjude:)

Det är IDC's siffror publicerade i april 2009. Vet inte om det finns nån bättre källa men tror inte det ärligt talat. Har inga svenska siffror, citerar de västeuropeiska ovan där Canon leder knappt men större än globalt. Om det du säger stämmer om Japan så betyder det att Canon tagit tillbaka 1a platsen där. :)
 
Det är IDC's siffror publicerade i april 2009. Vet inte om det finns nån bättre källa men tror inte det ärligt talat. Har inga svenska siffror, citerar de västeuropeiska ovan där Canon leder knappt men större än globalt. Om det du säger stämmer om Japan så betyder det att Canon tagit tillbaka 1a platsen där. :)

Jag kan inte skriva mer än såhär med tårar i ögonen...

/K
 
Jag kan inte skriva mer än såhär med tårar i ögonen...

/K

Hehe :) Men ha gott hopp. Den långsiktiga trenden är ju trots allt att Nikon äter av Canons marknadsandelar. För egen del hoppas jag det innebär att Canon lyfter sig i kragen ordentligt från de div. kvalitetsproblem man kan läsa om här och där inte minst här på FS. Hade jag inte köpt Canon (samt sen 6 objektiv) förra våren hade det blivit D90 med 16-85 idag om man varit inriktad på det jag är iaf. 500D är bra men essar inte i segmentet. 50D är en övergångskamera där kommande 60D måste visa var skåpet ska stå helt enkelt. Om man är cropCanonist villsäga. :)
 
Wilhelm Frank

"Snacka troll" i en topic smockfull av "Canikon-troll"... Du menar att jag är ett troll bland andra troll då eller? .. Hehe...


:) :)

Västeuropa, Japan osv så leder Canon där kvalitet är allt ;-)

Sedan tror jag Sony fick 12% eller nått av marknaden totalt..Om jag inte läst fel då det var på tapeten i nån tråd.. Och i Europa var dom väl ännu starkare.. I Europa vet man ju som du säger vad kvalitet är...
; )
 
Jorå satt...

Måste slå ett slag för batteritiden i Nikons kameror, i helgen var det friidrotts tillställning för skolbarnen här i Gävle.
Då såg jag en Canonsnubbe som hade ett objektiv på 1.5 m samt batterigrepp. Såg ut som han kom med en gammal B18 runt halsen. Själv använde jag mig av ett 18-105 & original batteriet tog en hel del bilder o batteriet är fortfarande "fullt", det ni alla Canonister! :)

Annars så gillar jag Nikon bäst, har alltid gjort det även innan jag ägde en. Ser Nikon som "Apple", stabilt o robust, med kvalité som tar bilder med sååå bra färger.

Canon känns lite som "Windows" fladdrigt mainstream, plastig barba-mammadesign o levererar "färglösa" bilder.

O så fort jag ser en med en "EOS" rem runt halsen tänker jag "Aaaaa stackare" :D
 
Jag gillar Sony skarpt annars, de har gett Nikon den spark i häcken (och även en utvecklingspartner på sensor/elektroniksidan) som behövdes för att hålla jämna steg med / gå om Canon - hur man nu vill se det. Helt ärligt beror ju frågan på hur man VILL se det. Eller hur? :)

Sony är den tillverkare som växt mest i försäljningssiffror, utan jämförelse ens, under de senste tre åren, och också den enda nyskapande uppstickaren på DSLR-sidan som jag ser det. Pentax/Olympus tror jag inte Nikon/Canon ser som hot, snarare som ett irriterande 10%-igt avbräck i försäljningen på låg-mellanprissidan. Ska någon hota giganterna Canonikon så är det Sony. Och just därför är samarbetet Nikon/Sony så intressant. Förloraren i sammanhanget är isf Canon, det är på deras försäljningssiffror som andelarna tas av Nikon/Sony, inte från Pentax/Olympus som har sin förhållandevis lilla, men trogna kundkrets.
 
En FE kan i alla fall rädda turister. Jag har jagat bort ficktjuvar i Rom med den. Skrämt en och annan halvvild hund på andra resor mm.

I Rom så var det en stackars Japansk turist med ryggsäck som var utsatt av en attack från ett tiotal barn. "Mamman" till barnen stod och hejade på sina barn. Jag höjde min imponerande kamera ovanför huvudet och rusade mot japanen. En FE med motor och glugg väger en hel del. Hur som helst så försvann barnen blixtsnabbt medan "mamman" sprang efter oss när vi gick därifrån och anklagade mig för att förstöra hennes affärer :). Jag kanske måste tillägga innan någon anklagar mig för misshandel att jag aldrig rörde barnen.

ps Kanske att min lekamen även hade en viss påverkan på barnen men jag vill inte gärna tro det. Nästan två meter lång och väldigt nära ett deciton tung.
 
Självklart vad som är bäst. Ställ er framför spegeln och uttala Nikon resp. Canon får ni se. Nikon får mungiporna att falla och Canon får dem att dras upp mot öronen.
 
Har dängt en F3:a i skallen på en hund,som hade mordiska avsikter.

Jag pratade med en fotograf som på vägen från studion blev utsatt för ett rånförsök. Som tur var hade han en Canon 1d mk2 runt halsen (ja hade han inte haft det hade kanske inte situationen uppstått, men hmm nåväl). Det var tre killar i de senare tonåren som ville bli canonister, men fotografen svingade sin kamera och klappa den i huvudet på ledarfiguren. Vet inte om det var överaskningsmomentet eller attacken som sådan som gjorde att förövarna tog till flykt.
undra fall det blev nåt canon-avtryck i pannan på honom. lite som fantomen skulle gjort...

/FLiP
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.