ANNONS
Annons

CompactFlash ->Ultra<- vs. Canon Powershot A70?

Produkter
(logga in för att koppla)

Topper

Medlem
Funderar på att köpa en Canon Powershot A70 och samtidigt köpa till mer minne. Om jag förstått det rätt så finns det två typer av CompactFlash där det ena heter Ultra och är snabbare än det "vanliga". Stödjer A70 detta kort? (Har inte hittat något på Canons sidor) och är det värt de extra $$?

Mvh

/Thomas
 
Formatet på ett Compact Flash-kort är alltid detsamma. De två ledande tillverkarna av korten är Sandisk och Lexar, Canon tillverkar inte några själva (förutom de standardkort som följer med kameran. Sandisk är något billigare (och anses sämre), de snabbare Sandisk-korten kallas "Ultra". Lexars kort har istället en x-märkning somvisar snabbheten. De snabbaste ligger idag på 40x, vilket är snabbare än Sandisk Ultra.
Då kameran du tänkte köpa inte har någon motor tjänar du inte nämnvärt på att välja ett snabbare kort, om du inte har extremt bråttom att föra över bilderna till datorn.
Jag skulle istället rekommendera att du väljer ett Lexar-kort som håller lite högre kvalitet.

OBS! De allra största korten (2-4 GB) använder sig av FAT32 filsystem, vilket Powershot A70 inte stödjer.

Hoppas det gav svar på din frågor!

/Marcus
 
Kan inte säga att det är någon jätteskillnad, men visst märks trots allt en skillndad mellan olika kort. Har dels kört med ett 64 MB standard, dels med ett 128 MB 32x.
Och utan att ha tagit tid så är det någon tiondels sekunds skilnad där kameran visar "vänta" mellan korten när den sparar och raderar bilder. Överföringshastigheten kan också skilja, men där spelar datorn/USB ganska stor roll, sen är det svårt att jämföra olika stora kort också...

A70 är i alla fall en utmärkt kamera, och eftersom jag räknar med att 128 MB-kortet kan hänga med till nästa kamera så kändes det värt lite extra för det snabbare kortet.
 
Marcus LB skrev:

Då kameran du tänkte köpa inte har någon motor tjänar du inte nämnvärt på att välja ett snabbare kort, om du inte har extremt bråttom att föra över bilderna till datorn.
/Marcus


Okej, tackar för svaret men det blir fler frågor i stället! ;)

Så med andra ord är snabbheten mer mellan kort till dator, än kamera till kort?

Vad innebär högre kvalitet på ett Compact Flash? Längre livstid, tåligare, mindre risk för problem med att läsa/skriva?

Mvh

/Thomas - Ny i digitalkameradjungeln
 
Yes, snabbheten mellan kamera till kort är i ditt fall helt utan betydelse.
Med högre kvalitet menas att Lexar Media har livstidsgaranti på sina bättre kort, och 5 års garanti på de andra. Med ett Lexarkort kan du dessutom vara säker på att kortet är kompatibelt med alla läsare, har haft dåliga erfarenheter av andra fabrikat.
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.