Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Canon 7D blixtstyrning, problem!

Produkter
(logga in för att koppla)
I Canons system sänder mastern två bytes för att styra mätblixtarna för E-TTL II och sedan fem bytes precis för att ge blixtarna order om styrka och driftläge. Därefter kommer synkblixten som tänder slavarna.

Detta innebär att även Canons blixtar fungerar som dumma slavar, men bara ett kort ögonblick just efter styrsekvensen, så det har man ingen nytta av i praktiken.
Förmodligen det som omöjliggör att synka på andra ridån med slavblixtarna. Ska man vänta så länge har de tröttnat på att vänta på synkblixten.
 
Du har förstått det _delvis_ fel.

Det som "styr" blixtarna är en pålagrad modulering som skickar en binärkod till den mottagande blixten.

Vilken blixt som helst kan användas för att _utlösa_ en blixt med slavcell. Det spelar ingen roll om man använder synligt ljus eller IR-ljus.

Men både sändande och mottagande blixtar måste vara kompatibla med kamerans system för fjärrstyrning för att kunna _styra_ en blixt. Inte heller här spelar dock synligt/IR någon roll.

Förstår du skillnaden?
"Varde ljus" kontra "Varde korrekt ljus"...
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.