Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Bild i trycksak och pdf på webben

Produkter
(logga in för att koppla)

nic_k

Aktiv medlem
Hej,

En kund vill ha offert för ett uppdrag där jag ska skriva, layouta och leverera en tryckfärdig folder. Kunden vill även kunna lägga ut foldern i webbupplöst version på sin hemsida. Jag kommer att använda en del egna bilder, men även köpa bilder från bildbyråer.

Bildbyråer anger ofta priser för trycksak samt för internet. Hur resonerar man, generellt, kring publicering av en trycksak som pdf på webben? Ingår det i priset man betalar för bild till trycksak, eller köper man till rätten separat?

/Nic
 
Om bilden är en royaltyfri bild, så får du göra vad du vill med den. Om den inte är det måste du betala ytterligare för att även publicera bilden på internet.
 
Ok. Och då kan man anta att bildbyråernas prislista för internetpublicering gäller såväl bilder i en pdf som bilder direkt på hemsidan?

nic
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.