Annons

Beslutsamhetsångest

Produkter
(logga in för att koppla)
Tjenare har tänkt att köpa nytt objektiv var ganska så inställd på 35mm f1.8 men efter att ha läst runt lite/funderat över vilket objektiv som skulle passa mig bäst så har jag nu hittat två andra brännvidder som kanske skulle funka de också.


De jag snackar om nu är

Nikon 50mm f1.8(http://www.cyberphoto.se/info.php?article=ni50/1,8D)
Nikon 85mm f1.8(http://www.cyberphoto.se/info.php?article=JAA328DA)

Nikon 35mm f1.8(http://www.cyberphoto.se/info.php?article=AFS35)


Det jag fotar mest är sport, så som skidor,snowboard,skate,bmx men jag tycker även att det är skit kul att fota porträtt också så tänkte att 85'an är ganska bra då jag får rätt propotioner när jag fotar porträtt (?!) och även att det är lite tele så det funkar i skidbacken och man slipper ligga precis bredvid cyklisten/skejtaren. Fast kanske är för lång bränvidd när man ska fota skejt från lite roliga vinklar ?


Hoppas ni kan hjälpa mig att bestämma mig så snabbt som möjligt


Tack :)


Edit: Undrar även om 85'an funkar på Nikon d80 läste något att det inte gjorde det :S
 
Med en cropsensor (som D80 har) har ju 85mm ungefär samma bildvilkel som en 135:a, d v s fortfarande ett suveränt porträttobjektiv, men lite längre. Själv använder jag ofta 50mm f/1,8 till porträtt, den blir ganska snäv på DX-formatet, men skulle vilja ha en 35mm också för bilder med lite mer miljö... Jag känner ibland att 50:an är lite för snäv för att få med saker i trånga omgivningar.

Det hänger väl lite på hur "rena" porträtt du vill ha, men samtliga objektiv är fantastiska, skarpa och kan ge kort skärpedjup och bra prestanda i dåligt ljus. Men jag är förstås ändå av åsikten att alla ska ha en billig 50mm i fickan/väskan bara ifall, den är så billig att det är svårt att inte köpa en :).

85:an funkar utmärkt på D80, åtminstone de gånger jag har provat...
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.