Annons

Begaganda nikon d70

Produkter
(logga in för att koppla)

callewikner

Medlem
Hej,

Har fotat en del med en analog systemkamera tidigare och är nu på jakt efter en uppgradering till en digital systemkamera.

Har hittat en nikon d70s här begagnad inklusive ett tamron 17-55 2,8. Samt en del tillbehör som minneskort, väska och liknande. Priset för paketet är 6000. Låter detta rimligt i era öron? Hur mycket har d70 tappat jämfört med nyare modeller som d80? Om man skulle jämföra d70 med en ny d40, vad skulle ge mest för pengarna? Är även lite osäker på objektivet... är det ett okej objektiv eller?

Har planer på att börja med ett standardobjektiv och senare uppgradera med ett zoom objektiv. Är intresserad av att fota skidåkning, surf och liknande, samt porträtt och mer landskapsobjekt.

Tacksam för svar!

//Calle
 
Helt ok pris tycker jag, förutsatt att prylarna är i fint skick utan fel.

D70 är ju en äldre modell än D80. D70 har heller inte riktigt lika vassa specifikationer som D80 och således ser prisbilden lite annorlunda ut på begagnatmarknaden.

Ang. D40 har den kameran ingen inbyggd motor för AF i huset och därför tvingas man köra manuellt med objektiv som inte har inbyggd AF-motor.

Tamrons 17-55 är ju en ljusstark normalzoom som på en D70 ger en hyfsad vidvinkel i 17mm-läget och som du samtidigt kommer nära med tack vare 55mm. Ett bra allround-objektiv, helt klart.

Bygg sedan ut med en 55-200 (eller liknande) zoom och du har prylar som täcker de flesta fotosituationer.
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.