Annons

Befintliga/vanliga foton på racerbilar

Produkter
(logga in för att koppla)

lotelo

Aktiv medlem
Jag har kollat massa bilder på racerbilar där det borde varit reklamen jag skulle sett. En reflektion var att reklamen på motorhuven väldigt sällan syns på bild utan blir suddig eller dåligt synlig. (iaf de jag tittat på.)

Ni som fotar racerbilar eller har intresset av dem, har ni någon åsikt om vilken reklamplats på en bil som oftast syns i media? Är det sidan, fronten eller baken? Det enda jag ser över allt är Dunloop på keporna;)
 
På formelbilar tittar jag på sidorna och vingen.

Exempel är Panasonic på toyota, Pioneer på nån indycar och HP på williams.

Den snyggaste formelbilen jag sett var en ferrari utan loggor första racet utan cigarettreklam.. Om det nu är intressant.
 
Fast om man ser på typ rallybilar istället som är ganska aktuellt just nu. Där är motorhuven bredare och reklamplatsen väldigt dyr, ändå ser man sällan reklamen på huven tydligt..

Är det slarvigt fotograferat eller är det bara en slump på alla de bilder jag kollat in, eller är det en himla svår plats på bilarna att få bra exponerad på bild?
 
Det är ju svårt att fånga huven på stillbild, eftersom fotograferna oftast befinner sig på marken. Men ta ett rally, som Paris-Dakar, eller iofs.. vilken WRC-tävling som helst. Där används ju helikoptrar för att visa bilarna.. Då blir ju tak och huv mycket väl synliga.
 

Bilagor

  • bil.jpg
    bil.jpg
    42.9 KB · Visningar: 1,201
En av anledningarna till att reklamn på huven ofta syns kass är ju att den har en liten visuell area när man tittar på bilen i samma nivå som bilen.

Den reklamplats som ofta syns bäst är i överkant av rutan.

Sedan är det jättesvårt att få det till att synas ur alla vinklar ;-)

IMG_0193.jpg


http://www.fotosidan.se/gallery/viewlarge.htm?ID=140503
 
Senast ändrad:
Jonas, din hemsida var inberäknad i de bilder jag redan kollat;) Snyggare bilder där än de jag fick framför mig av ett proffs faktiskt. Jespers bild också. På alla bilder kanske inte reklamen är det viktigaste ändå.

Det jag tycker känns lite fånigt är reklam som ska få köparen jättesugen på att köpa reklamplats och så finns det bara bilder där reklamen på huven verkar värdelös..

Jag kollade igenom Jan Lindbloms filer med bilder som ska få köparen sugen på reklamplats, och som sagt, allt jag såg var en Dunlooplogga på polo och kepor. Han har förresten en speciellt anställd/anlitad fotograf som följer honom och dokumenterar allt av värde överallt. Förmodligen berodde det inte bara på mitt ointresse för bilarna att jag inte såg reklamen iaf. Jag som en stund misstänkte mig själv för att kolla mer på karln än på bilarna;)
 
Humm.. Lite nyfikenpå hur du har fått de filerna ;-)
Kan du maila mig om detta....
PLEASE:... Skall förklara varför men vill inte göra det här då det är off topic och känsligt...



Men se detta som ett bevis för att reklamplats påå bil är meninhgslöst.. I dessa sammanhang handlar det mer om att bygga relationer och göra intressanta event omkring racing och kunderna som finns i "poolen"...

Atta sätta annonser på bilar är att kasta pengarna i sjön... Har man missat det somm säljare (janne lindblom) i detta fallet så är det jäkligt klantigt
 
Maverick28 skrev:
I dessa sammanhang handlar det mer om att bygga relationer och göra intressanta event omkring racing och kunderna som finns i "poolen"...

Atta sätta annonser på bilar är att kasta pengarna i sjön... Har man missat det somm säljare (janne lindblom) i detta fallet så är det jäkligt klantigt
Som försvar till någon (bara för att jag nu nämnt namn här) så hade han nog inte missuppfattat det egentligen.

Jag har mailat..
 
Är det inte lite såå att reklamen på racebilar gör mer nytta i TV sammanhang och är mer beräknad därefter, Tv har ju lite företräde i alla sammanhang och personligen tycker jag mej kunna läsa massor av text när jag ser racing på TV.

När man plåtar stillbild så är det ju ofta som påpekats här att det blir låga vinklar och sen blir det ju alltid ytor med reflexer på "ex. Huven"

Reklam i racing är ju en storindustri så allt är nog noga uträknat så att det skall synas för så många tittare som möjligt

/göran
 
Ola, kanon! Jag såg t o m reklam på huven;)

Visst är reklam i racing en storindustri. Jag tror nog på att det är god reklam i många fall fast min reaktion kommer ju av första intrycket jag får av materialet som ska locka mig. Nu fick jag stillbild där jag ansåg att inte de stillbilderna var helt fördelaktiga för sponsorerna. Jag gissar också att bilderna ser ungefär lika ut i tidningar och annan media. TV-inslagen och på banan kanske är mer fördelaktiga.

Sen kanske jag är lite "skadad" av "fotoyrket" och bildintresset också. Förmodligen är det svårare att påverka mig till reklamköp p g a just det. Iaf om man kommer med halvdana bilder.
 
Senast ändrad:
nofear-photos.com skrev:
Lotta, blev bara lite nyfiken....Har din fråga med Svenska Rallyt att göra ??.../ Ola
Näpp, inte direkt..

I så fall hade de väl varit väl sent ute. De kör ju här i skogarna nu snart ju;) Kanske t o m ointresserade jag hittar ut och kollar reklam samt knäpper några bilder från publikavstånd;)
 
lotelo skrev:
Näpp, inte direkt..

I så fall hade de väl varit väl sent ute. De kör ju här i skogarna nu snart ju;) Kanske t o m ointresserade jag hittar ut och kollar reklam samt knäpper några bilder från publikavstånd;)

Var ute i god tid isåfall....i år blir det väl än mer Norrmän i skogarna....Hemma hos mig ringer väckarklockan 02.30 inatt....(hur klok är man??)
 
nofear-photos.com skrev:
i år blir det väl än mer Norrmän i skogarna....Hemma hos mig ringer väckarklockan 02.30 inatt....(hur klok är man??)
Nä, fy. Så tidigt ät bara riktigt okloka typer uppe. Jag skiter nog i det och spanar bilarna och reklamen på sporten istället;) Och så kan jag hålla utkik efter dina bilder sen förstås..

Vet du att det blir mer norrmän eller gissar du? Jag sätter emot det och tror de är färre. Vet två resebolag som ställt in sina resor från Norge p g a bristande intresse..
 
Senast ändrad:
lotelo skrev:
Nä, fy. Så tidigt ät bara riktigt okloka typer uppe. Jag skiter nog i det och spanar bilarna och reklamen på sporten istället;)

Vet du att det blir mer norrmän eller gissar du? Jag sätter emot det och tror de är färre. Vet två resebolag som ställt in sina resor från Norge p g a bristande intresse..

Det var bara ett antagande...att den norske gutten dessutom krockade med en privatbilist på vägen till fullfartstesten idag gjorde nog inte saken bättre för de norska supportrarna....
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.