Annons

Batterienhet för studioblixtar!

Produkter
(logga in för att koppla)
Jag fick hem min innovatronix explorer XT idag 3000:- ganska precis med tull och moms osv... Funka klockrent till mina blixtar, har dock inte testat hur många blixtar jag får ut med återkommer om detta.. :)
 
Skall få låna en UPS av en polare, han använder den itne!

Skall bli riktigt najs att prova :)


/Jocce
 
Den modellen som Ricke hänvisar till http://novicom.emsbutiken.se/default.asp?lProductId=7845 är mycket bra köp för de pengarna. Den klarar av att driva två 110Ws blixtar under lång tid om du inte har på inställningsljuset för mycket.Jag använder själv ett motsvarande aggregat från APC till mina 300Ws blixtar. Det har jag inte kört slut på strömmen i under någon fotosession ännu. Köp en liten vagn till den så slipper du slita ut dig på väg till locations! Den väger dock 10Kg, min väger mer och jag blir jävligt trött på att bära den.
 
christian_r skrev:
Eller kan ni kolla in www.av-hardware.no, de säljer batteridrivna studio packet, "guang bao".
Har de själv. Fungerar sjukt bra.



De skickar i norden, och till företag.

Christian, vilka är det du har 400ws eller 600ws?
Jag e lite sugem på nån av de men funkar det med brinntiden för skejt? Läste att brinntiden för 400:an e 1/1200 och 600:an 1/1000 men e det på alla effektlägen eller?

Kör du med två stycken blixtar eller?

Mvh Martin
 
zwei skrev:
Christian, vilka är det du har 400ws eller 600ws?
Jag e lite sugem på nån av de men funkar det med brinntiden för skejt? Läste att brinntiden för 400:an e 1/1200 och 600:an 1/1000 men e det på alla effektlägen eller?

Kör du med två stycken blixtar eller?

Mvh Martin

Halloj

Jag har 2st 600w/s, tror brinntiden är 1/1000 om jag inte minns fel. De är snabba nock till skate.

Man får mkt kraft för pengarna, om man jämnför med konkurrenter.
Att man kan flytta aggen oberoende av varandra , och att kraft justeras asymetriskt gör allt till guld.Jag kobinerar med 2st sb600, de använder jag till tävlingar, och när de e mörkt ute, då blir de för mkt ljus för lamporna.

Fråga iväg om du undrar över ngt.
 
Foto-Becca skrev:
hehe till alla, jag menar om jag har kaffebrus blixtar på 110 om uttagen är lika så allt passar =)

Hej Rebecka,
Dina 110Ws blixtar från Kaffebrus har samma IEC 60320 uttag som det finns på UPS. Du behöver en kabel mellan UPS och Blixthuvud som har hona i ena ändan och hane i andra. Välj en som är två meter eller mer så kan du flytta blixten utan att flytta UPS;en varje gång.
 
Jag frågade Ricke vad han tyckte om den UPS han beställde för några veckor sedan.

( http://novicom.emsbutiken.se/default.asp?lProductId=7845 )

Han var mycket nöjd med hur den presterade tillsammans med en 300W-blixt på full effekt. Den hade räckt till långa sessioner (två timmar utan att slå av UPS:en). Det blir en sådan för min del också. Skriver mer om hur jag tycker att den funkar senare...
 
Gjorde ett litet test med en "APC 600 EC". Dock var batteriet trasigt så vi testade med ett enklare/svagare (12V/2.3Ah).

Resultatet: Gick bra till 6-7 blixtar, men efter varje var jag tvungen att starta om UPS:en.

Vad tror ni? Är det värt att köpa riktigt batteri och testa? (12V/12Ah).

Kan även tillägga att jag använde en gammal Bowens som jag inte riktigt vet hur kraftig den är. Mina egna blixtar är ett par Dörr på 130Ws (vilket jag tror är lägre än Bowensblixten).
 
Ingen som kan uttala sig om min fråga?

Alltså är det lönt att köpa ett "riktigt" batter i och testa med UPS:en?
 
600VA ær lite i minsta laget før dina blixtar om du vill kunna ta bilder i någotsånær snabb takt.
Om du nøjer dig med en blixt och sedan lættar upp lite skuggor med en reflexskærm så kommer det sækert att funka. Dock bara på kvællen nær du inte behøver konkurera med solen. 130Ws ær inte mycket till ljus utomhus. Kanske funkar till portrættbilder om du kan ha blixten næra din modell. Jag har haft 300Ws men det ær før lite, nu har jag køpt två 1000Ws och skall testa nær jag kommer hem i slutet av månaden. Batterier kan du køpa på Biltema om du vill testa mer. Det ær billigare æn "Original" batterier.
 
299:- på Jula var batteriet jag sneglat på. En uppladdning på 3-5 sekunder ska nog inte vara några problem (tycker jag läst de sifforna nånstans).

130Ws kanske är lite väl lite för att konkurerar med solljus. Fast för sånna bilder kan jag nog ha blixtarna rätt nära. Är nog främst i lokaler och ljusfattiga fotomiljöer där eluttag saknas, jag tänkte använda UPS.
 
Det ær væl vært pengarna att køpa ett batteri på Jula. Inomhus kommer det att funka på samma sætt som "två hål i væggen" strøm. Laddtiderna kan bli lite enerverande ibland. Tålamod ær en dygd.
 
funkar inte

jag har köpt en sådan UPS som Ricke har och har 300 w blixt från kaffe brus och det ska denna klara av, men det blir överload direkt efter test blixten....
ad är fel?
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.