Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Att låna PS?

Produkter
(logga in för att koppla)

magsnus

Aktiv medlem
hur är det? går det att låna programvaran för ps cs eller cs2 av någon man känner för att instalera den på sin egen dator? har hör att "kompisens" program automatiskt avinstaleras? finns det annat strul som kan uppstå?
vi kan ju kalla det här för hypotetiska frågor ;)
 
Programmet får (som de flesta andra licenser) installeras på en dator åt gången. Många tror att man köper programmet, men det man köper är rättten att använda det. En licens = en som får använda det. Sen just vem som använder det spelar ingen roll, så länge som det bara används av en. Vissa tillverkare medger installation på både en stationär och en bärbar. Men att det skulle automatiskt avinstallera det på kompisens dator är fel. Däremot så ska man verifiera installationen mot Adobe, något som kan bli lite svårt, då adobe redan har en koppling mellan serienummret och användaren.
 
En liknande fråga finns med i Adobes aktiveringsinformation.

Får jag använda programmet i fler än en dator samtidigt?
Aktiveringen medger installation i två datorer. Enligt Adobes produktlicensavtal har huvudanvändaren rätt att installera produkten på en primär dator, samt på en hemdator eller bärbar dator, under förutsättning att båda exemplaren inte används samtidigt. Även om processen medger installation och aktivering i två datorer är användningen av programmet i den sekundära datorn begränsad till den användare som innehar licensen. Att låta andra använda det andra exemplaret av programvaran är ett brott mot licensavtalet.

Mer info finns här http://www.adobe.com/se/products/activation/

/ Andreas
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.