Sten-Åke Sändh
Aktiv medlem
Tycker också det verkar rätt märkligt.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notera: This feature may not be available in some browsers.
Så när du undrar om Photoshop är på väg "ner i skiten" är det egentligen Premiere du menar?
Logiskt...!
Problemet, Jonas, är väl att du använder ett väldigt drastiskt språk och argumenterar ur en så snäv synvinkel att man (jag) undrar över din förmåga att se saker ur ett vidare perspektiv.
Du ser något som inte passar in i ditt sätt att se världen och låter sedan som en gammaltestamentlig domedagsprofet, helt tondöv för ens möjligheten tolka världen på andra sätt.
Du påstår saker, men verkar ha svårt att skilja på dina egna åsikter och fakta och din arguentation, i de fall den alls finns, är inte särskilt övertygande.
Men en sak skall jag i alla fall ge dig, du är en mästare på att skapa livskraftiga forumtrådar... ;-)
Jonas, vad är det för fel på just indier i detta sammanhang? I Indien finns nog fler engelsktalande än i USA t.o.m. Det är en mycket dynamisk IT-driven engelskspråkig ekonomi numera som just språkligt är bra mycket mer integrerad i den globala IT-världen än exv. Sverige. Vi gör nog ett stort misstag om vi underskattar just indierna idag.
Redan när jag besökte en väldigt välbeställd familj i Kerala och Kollam eller Quilon som det hette 1976, så talade dessa välutbildade ungdomarna bara engelska med varann i denna familj. De kunde inte ens längre skriva ordentligt på det lokala språket Malayalam! .... och detta var alltså för över 40 år sedan. Redan då tillverkade man egna jaktplan i Bangalore (Hindustan) och efter det har man knappast legat på latsidan. Numera har man både utvecklat atomvapen, har ett eget rymdprogram och just i Bangalore ligger även deras motsvarighet till Silicon Valley. Vad har vi i Sverige idag? .... minnet av en industri vi exporterat till just Indien och Kina? Det är väl snart dags att dagens söndercurlade unga börjar gnugga sömnen ur ögonen, börjar studera stenhårt och kavlar upp ärmarna om det ska bli någon framtid.
..... och så ständigt denna åldersdiskriminering som nästan alltid får stå helt oemotsagd. Kan vi inte komma vidare från den slappheten tror du? Den klär vare sig dig eller andra här på Fotosidan (ja du är ju tyvärr inte ensam i detta) och den berikar knappast några CV:n idag heller.
Problemet är inte just indier utan att de outsorucat mycket av utveckligen till ett annat land istället för att ha allt inhouse och det kan ha att göra med att vissa program saker inte utvecklas
Eller sköts på ett bra sätt.
Tidsskillnaden mellan två platser på motsatt sida om jordklotet ställer faktiskt till med lite problem för realtidssamverkan.Idag jobbar väl alla de större IT-företagen i mer eller mindre virtuella organisationer med resurser spridda geografiskt över hela världen. Det är väl inget större problem när alla dessa indier mer eller mindre har engelska som modersmål och alla kan samverka över nätet i realtid.
Vilka nationaliteter som arbetar "in house" hos de stora mjukvarubolagen i USA (eller Europa) speglar knappast den generella kompetensen i de länder de kommer från. Det är crème de la crème som får jobben hos Microsoft i Seattle och hos Google i Mountain View.
Det Indiska utbildningssystemet lär fortfarande handla mycket om "korvstoppning" snarare än om att lära sig kreativ problemlösning. Visst finns det briljanta indiska mjukvaruutvecklare, precis som det gör i de flesta länder, men det finns även rätt dåliga sådana lite överallt också. Även här i Sverige. Indien har 120 gånger så stor befolkning som Sverige, vilket man nog kan dra lite slutsatser av.
Det gäller att ha lite Fingerspitzengefühl för ett amerikanskt eller europeiskt bolag när de söker partners i Indien för outsourcing. Mjukvarututveckling har ännu inte kommit till det stadium att det handlar om standardvaror som kan köpas "of the shelf", åtminstone inte alltid.
Jag tror inte Adobe" outsourcat" utvecklingen till andra indiska bolag eftersom de har två stora kontor i Bangalore och Noida.Problemet är inte just indier utan att de outsorucat mycket av utveckligen till ett annat land istället för att ha allt inhouse och det kan ha att göra med att vissa program saker inte utvecklas
Eller sköts på ett bra sätt.
Han är en domedag professor. Har förutspått canons undergång i flera år. Jag väntar fortfarande på det......Om en tråd har en negativ, gnällig och provocerande rubrik så kan man vara säker på att Jonas Danielsson är skaparen. Oftast deltar han heller inte i diskussionen utan nöjer sig med att starta elden och se hur andra göder den. Smått perverst.
så ska man tolka gårdagen släpp med att Photoshop mer och mer börjar gå mot totala amatörer och instagramfolk de som gillar häftiga filter istället för att göra Photoshop till ett professionellt verktyg.
Vad är problemet med en automatisk funktion? möjligheten att göra det manuellt finns kvar för de som vill och i de fall den automatiska funktionen inte levererar önskat resultat. Samma bakåtsträvande har hörts förr om olika nya funktioner, tex autofokus, tror inte att många fotografer skulle vilja vara utan autofokus idag.Såklart att folk gör det i yrket men då gör de en snygg mask och gör det manuellt utan att förlitar sig på någon automatiskt funktion.
Tidsskillnaden mellan två platser på motsatt sida om jordklotet ställer faktiskt till med lite problem för realtidssamverkan.
Alltså: ryktet om sopiga indiska programmerare har troligen uppstått för att IT-chefer (som sällan kan något om programmering och programvaruutveckling) ofta har trott att en programmerare är utbytbar mot en annan. Så är det naturligtvis inte, och om man inte har koll på det är det upplagt för otrevliga överraskningar.
Kulturella skillnader är ofta signifikanta, och man ska inte tro att de lätt går att överbrygga med Zoom, Skype, Teams och Google Translate. Och, som sagt, så ställer tidsskillnader till det också.
Programmering är inte en "commodity". Det kanske blir det med tiden, men än så länge krävs det att den som upphandlar programmeringstjänster vet något om vad som ska upphandlas.
Håller med dig om Lightroom, många av den senaste tidens uppdateringar är tydligt riktade mot en bredare publik för att tjäna mer pengar. Vilket är förståeligt men lite frustrerande för alla som hoppas på en mer professionell "motor" LR. Exempelvis är färghanteringen hopplöst efter i LR. Likaså skärpealgoritmerna.
Photoshop å andra sidan är too big to fail. Om det inte vore för Adobes forcerade marknadstrategi så kan jag idag gå tillbaka till version 6 och inte sakna ett dyft.
Vad är problemet med en automatisk funktion? möjligheten att göra det manuellt finns kvar för de som vill och i de fall den automatiska funktionen inte levererar önskat resultat. Samma bakåtsträvande har hörts förr om olika nya funktioner, tex autofokus, tror inte att många fotografer skulle vilja vara utan autofokus idag.
Underligt med alla dessa inlägg som återkommer med jämna mellanrum om att Adobe och photoshop håller på att dö.... Det är det ENDA programmet som hitintills INTE dött. Det ENDA programmet som funnits över tid och med mycket stor sannolikhet det ENDA som finns kvar om fem år. Då kommer flugor som Afinity ha dansat en sommar och dött sotdöden. Att adobe släpper en funktion du inte förstår betyder inte att den är värdelös.Med släpper här om dagen av en funktion för att byta himmel då Adobe gör det som en stor grej detta.
Men hur många som arbetar med Photoshop i yrket har frågat efter denna funktion? Såklart att folk gör det i yrket men då gör de en snygg mask och gör det manuellt utan att förlitar sig på någon automatiskt funktion.
Är man runt i olika forum är det knappast detta som användare efterfrågar.
så ska man tolka gårdagen släpp med att Photoshop mer och mer börjar gå mot totala amatörer och instagramfolk de som gillar häftiga filter istället för att göra Photoshop till ett professionellt verktyg.
Adobe har ju länge varit ute och cyklat med lightroom och lightroom classic och verkar som Adobe är ett riktigt stel och tungrott företag. Vi har ju redan sett att det skitit sig med premiere då flera lämnat.
Underligt med alla dessa inlägg som återkommer med jämna mellanrum om att Adobe och photoshop håller på att dö....
Det är det ENDA programmet som hitintills INTE dött.
Det ENDA programmet som funnits över tid och med mycket stor sannolikhet det ENDA som finns kvar om fem år. Då kommer flugor som Afinity ha dansat en sommar och dött sotdöden.
Tja varför skulle jag INTE avse bildbehandlingsprogram - tråden avser ju trots allt PHOTOSHOP - eller har jag missat något?Så många inlägg är det inte, och de flesta från samma avsändare, men ditt följande resonemang haltar lite ...
Jag förutsätter att du nu bara pratar bildbehandling, och det finns trots allt rätt många konkurrenter till Photoshop på marknaden som går att köpa och fortfarande utvecklas.
Det finns många bildbehandlingsprogram som hängt med i många år, även om de inte varit lika stora och kända som just Photoshop. Det är inte särskilt osannolikt att många av dem kommer att finnas kvar om fem år, men nästan helt osannolikt att Adobe skulle fått fullständigt monopol på marknaden vilket ditt inlägg antyder.