Annons

Nikon Coolpix 8700

Produkter
(logga in för att koppla)
Får se om den brusar lika mycket som Sonys 8mp kamera.

Vertikalgrepp till 8700 men inte till D70..skumt Nikon.
 
Pressmeddelandet

Lätt och kompakt digitalkamera med 8 megapixel och 8x zoom.

Nikon lanserar en ny digital kompaktkamera, COOLPIX 8700. Modellen är utrustad med 8 megapixel kombinerat med 8x optisk zoom. Som efterföljare till den populära COOLPIX 5700 är den nya kameran snabbare till exempel i uppstart och autofokus. Den är även försedd med nyheter som motivtyper och filminspelning med ljud. Tack vare Nikons mycket avancerade optiska teknik med två ED-glas utnyttjas de åtta miljoner pixlarna maximalt – för en ny dimension digitala bilder.

– Många pixlar ger inte automatiskt bättre bilder utan måste kombineras med avancerad optik, vilket vi har gjort i COOLPIX 8700, säger Lasse Petersson, Nikon Svenska AB. Med 8 megapixel blir digitalzoomsfunktionen också användbar vilket medför att användaren kommer extremt nära vid zoomning utan att tumma på skärpan i bilden. På så vis höjer vi även ribban för det kreativa fotograferandet.

COOLPIX 8700 är försedd med ett 8x Zoom Nikkor ED-objektiv (motsvarar 35-280 mm i 35mm [135] formatet) och exklusiv bildbearbetningsteknik vilket garanterar noggrann färgåtergivning och skarpa kontraster även vid en närgräns på tre centimeter. Ett matrismätningssystem ger optimal exponering även vid utmanande ljusförhållanden.

Entusiastens självklara val COOLPIX 8700 kan betraktas som en efterföljare till den populära COOLPIX 5700 och lämpar sig väl till hobbyfotografer som vill kombinera avancerat fotograferande med portabilitet och användarvänlighet. I 8700 finns menyer på svenska och möjlighet att spela in film med ljud i längre sekvenser samt 20 sekunder långa röstmemon för varje stillbild.

Kameran är försedd med en rad funktioner som underlättar vid fototillfället som t.ex. 12 motivtyper (färdiga snabbinställningar), vilka hjälper användaren att fånga även svårfotograferade motiv. Kameran är även försedd med hjälpbelysning för svag belysning samt Time Lapse-funktion, för att fånga långsamma händelseförlopp. Till utseendet är COOLPIX 8700 identisk med COOLPIX 5700, ett robust svart kamerahus i magnesiumlegering i greppvänlig design. Kamerans storlek är 113 x 105 x 78 mm och väger cirka 480g (utan batteri och lagringsmedia).

COOLPIX 8700 levereras med mjukvaran Nikon View 6 och Adobe Elements 2.0. Den tredelade programvaran Nikon View innehåller delarna Nikon Transfer, som överför bilderna till datorn, Nikon Browser, en bildhanteringsdel som på ett enkelt sätt skapar bilder med minskad storlek för att användas när bilderna e-postas samt Nikon Editor som är ett enkelt redigeringsverktyg för ändring av t.ex. kontrast och färger. Här finns även en funktion som redigerar bort röda ögon, antingen automatiskt eller manuellt med hjälp av en justeringspipett. Vid köpet ingår uppladdningsbart Li-jonbatteri och laddare. COOLPIX 8700 beräknas finnas i handeln under våren 2004 och rek pris är 11 990 kr inklusive moms.
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.