Annons
Artiklar > Två dagar gatufotofestival i Stockholm

Två dagar gatufotofestival i Stockholm

Fotosidans tidigare chefredaktör Magnus Fröderberg kommer att prata om humor i bild tillsammans med Fotosidan-skribenten Joakim K E Johansson. Foto: Magnus Fröderberg

 

Den 30-31 augusti hålls årets gatufotofestival på Snickeriet Streets – två fullspäckade dagar med föreläsningar, samtal, utställningar, mingel och massor av inspiration. Bland annat ska Fotosidan-profilerna Magnus Fröderberg och Joakim K E Johansson prata om humor i bild.

Andra medverkande är DN-fotografen Alexander Mahmoud, fotoboksförfattaren Stefan Bladh, dokumentärfotografen Rebecka Uhlin och stockholmsbloggare och den tidigare DN-fotografen Lars Epstein.

Plats: Snickeriet, Brännkyrkagatan 95, Stockholm

Tid: 09.30 – 21.00 den 30 och 31 augusti.

Pris: 200 kr/dag.

Läs mer här.

Här kan du köpa biljetter till Snickeriet Streets 2024!

MEDVERKANDE FOTOGRAFER

Stefan Bladh

Att försöka sammanfatta Stefans karriär är lite som att säga vilken som är Beatles bästa låt. Det går inte. Han har gjort så ofantligt mycket. Sex stycken fotoböcker, utställningar runt om i världen, en dokumentärfilm om Anders Petersen. Att påstå att han varit produktiv är verkligen en underdrift.

http://www.stefanbladh.com/

Rebecka Uhlin

Det är omöjligt att inte tänka på det klassiska uttrycket “gräv där du står” när man tänker på Rebecka Uhlins fina projekt “Aina & Tage”, som handlar om hennes mormor och morfar. Det började som ett skolarbete när hon studerade på Nordens fotoskola, Biskops Arnö. Resultatet blev en bok, vinnare av Årets bild och har dessutom ställts ut i flera länder.

https://www.rebeckauhlin.com/

Lars Epstein

Finn en partner som ser på dig som Lars Epstein ser på fotografin. Det finns ingen person som älskar fotografin mer än Lars. Född 1941, jobbade på Dagens Nyheter i 35 år. Fortfarande lika aktiv. Har man inte sprungit på honom i gamla stan, har man nog inte varit i gamla stan. Släppte 2021 den fina fotoboken “Epsteins Stockholm” som alla borde ha i sitt bibliotek. Lars inleder festivalen med att prata om inspiration.

Johan Tappert

Den ena halvan av Snickeriet Streets, är troligtvis Stockholms roligaste fotograf. Har en blick och humor som är som en kul krock av Roy Andersson och Martin Parr. Har gjort massor av kortfilmer, drivit filmbolag och är ett populärt namn inom reklambranschen. Släppte den fina boken “Stockholm street colours” som numera är slutsåld. Kommer att hålla ett samtal tillsammans med Magnus Fröderberg om humor inom gatufoto.

https://johantappert.com/

Joakim Möller

Joakim har en helt egen stil. Oftast svartvita, grafiska bilder som är otroligt populära på instagram. Han fortsätter ständigt att utveckla och förändra sin stil. Att följa med den resan är hela tiden överraskande och roligt. 

Vanessa Wall

Det finns en tydlig lekfullhet i samtliga av Vanessas bilder. Massor av linjer, en rejäl dos av värme och färg och en ständig variation i uttryck. Det blir aldrig enformigt utan tvärtom, lyckas hon ständigt hitta nya vägar i sin fotografi. En fin sammanfattning av hennes värv är Everyday romance, något som verkligen är signifikativt för henne bilder.

Magnus Fröderberg

Inom svensk gatufotografi är han lite av en gigant. Han har liksom alltid funnits där med sina roliga och formsäkra bilder av vardagen i Sverige. För många är han mest förknippad med sin populära blogg “Redaktör'n” på Fotosidan där han delar sina tankar och bilder. Han har en lång karriär som fotograf och journalist. Han kommer tillsammans med Joakim K E Johansson att hålla ett kul samtal om humor på bild.

https://www.flickr.com/photos/froderberg
https://www.instagram.com/froderberg_street/

Senay Berhe

När man studerar Senays bilder är det lite som att studera en jägare. Det känns som om han är extremt noggrann och väntar tills det perfekta tillfället kommer fram. Sedan är bilden fångad och tagen. Hans bilder är så extremt välbalanserade och vackra. Har ställt ut de senaste åren, senast “A Familiar Feeling of Now” på Fotografiska i Stockholm.

Alexander Mahmoud

Född och uppvuxen i den lilla orten Grimslöv, i Småland. Sedan uppväxten har han hunnit med det mesta: släppt tre böcker, prisats i Stora Journalistpriset, sommarpratat och vunnit massor av priser i Årets bild. Till vardags är han anställd på Dagens Nyheter och resor över hela världen. Med tanke på att han har så många resdagar per år, finns alltid en risk att han får ett jobb i samband med festivalen. Vi håller tummarna att det inte krockar med något jobb.

https://www.alexandermahmoud.se



Publicerad 2024-08-16.

Bli först att kommentera

Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.