Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
X. Oanvända vyer > Nyheter > Pelle Kronestedt SFF:s nya ordförande

Pelle Kronestedt SFF:s nya ordförande

I dag valdes Pelle Kronestedt till ny ordförande för Svenska fotografers förbund. Han tar över efter Åke Sandström som har suttit på posten i nio år.

– Jag kommer att ge järnet i fem år, sa Pelle Kronestedt vid SFF:s årsstämma i Marievik.

Pelle har ett stort kontaktnät ute i fotosverige, och har bland annat suttit i SFF:s styrelse under sju år. Han sitter också i styrgruppen för Plattform fotografi. Det var Pelle som startade bildjournalistutbildningen i Sundsvall. Som kommersiell och redaktionell fotograf jobbar han för många olika uppdragsgivare runt om i Sverige. Med utställningen "Safe European Home" ställde han ut på ett trettiotal olika konsthallar i tio länder.

Valet av ordförande stod mellan Kronestedt och Paulina Holmgren. Nu kommer Paulina att sitta kvar i styrelsen i ytterligare ett år. Hon kommer att ha sällskap av Björn Abelin, Anna Danielsson, Stefan Nilsson, Thomas Wågström och Martin Bogren.

Publicerad 2009-04-28.

Bli först att kommentera

Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS
Köp en spegellös systemkamera från Canon och få ett 50mm objektiv på köpet hos Götaplatsens Foto.