Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
X. Oanvända vyer > Nyheter > Gratis föredrag om kommersiellt fotografi

Gratis föredrag om kommersiellt fotografi

Lotta Lewenhaupt, som har jobbat som stylist, modejournalist och redaktör på svenska modetidningar sedan slutet av 60-talet, föreläser tillsammans med Mattias Edwall som är mode- och porträttfotograf.

Lotta Lewenhaupt har arbetat som stylist, modejournalist och redaktör på svenska modetidningar sedan slutet av 60-talet. Sedan ett antal år tillbaka är Lotta Lewenhaupt redaktionschef på Elle Interiör. Hon har tidigare skrivit Tidens under, Behåns historia, Modeboken 1900–2000, Tankar om mode, samt varit faktagranskare och medförfattare till texterna om mode och design i Bra Böckers Lexikon och NE. Sedan mitten av 70-talet fram till 2004 undervisade Lotta Lewenhaupt också i 1900-talsmode på Beckmans skola. Idag föreläser hon om mode bland annat på School of Fashion Photography Stockholm, Face Stockholms makeupkurser och MIKAs Make-up Academy. År 2003 mottog Lotta Lewenhaupt ELLE:s hederspris med motiveringen: ”Hon är ansiktet – och pennan – bakom ordet modepassion.”

Mattias Edwall är mode- och porträttfotograf. Mattias började arbeta som assistent till bland annat Annie Leibovitz och Patrick Demachelier i New York på 80-talet. Mitt i händelsernas centrum på Manhattan lärde han sig inte bara om modefotografi utan även om den internationella modeindustrin. Tillbaka i Stockholm några år senare etablerade han sig som frilansande fotograf. Tillsammans med andra fotografer med liknande erfarenheter satte han en ny internationell standard på svenskt modefotografi. Mattias Edwall arbetar idag med både internationella och svenska modemagasin och med reklam. Utmärkande för Mattias Edwalls arbete är att det är alltid är i rörelse. Han prövar ständigt nya tekniker, modeller, platser, vinklar och nya kompositioner.

Tid: den 19 augusti kl 18.00 – 20.00
Plats: CFF – Centrum för fotografi, Tjärhovsgatan 44, Stockholm


Seminarieserien Hearings fortsätter under hösten med följande programpunkter:

26/8 Reportagefotografi, Per Lindström, fotograf, journalist och professor i bildjournalistik och fotograf Maria Steén.

1/9 Nationell presentation Schweiz, det sista seminariet i serien Nationella presentationer. För presentationen står Urs Stahel, director Winterthur Fotomuseum och redaktör för ett stort antal fotopublikationer. Tyvärr utgår den Tjeckiska nationella presentationen då Vladimir Birgus fått förhinder.

16/9 Institutionsfotografi, med bl.a. Björn Larsson, adjunkt fotografi Kungliga konsthögskolan

30/9 Amatörfotografi, med bl.a. Anna Dahlgren, konstvetare och forskare vid Nordiska museet.



Publicerad 2009-08-13.

1 Kommentarer

HCC 2009-08-17 15:51  
är det bara att dyka upp eller måsta man anmäla sig?
Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Merläsning

ANNONS
Köp en spegellös systemkamera från Canon och få ett 50mm objektiv på köpet hos Götaplatsens Foto.