Merläsning
Panelsamtal: Retuschör – Ett yrke på utdöende?
Föreläsning
Håller AI på att ta över produktionen av bilder – och vad innebär det för retuschyrkets överlevnad och för bildbranschen i stort? Bilddesign befinner sig just nu i en stor förändringsfas. Vilken roll spelar en yrkesutbildning för att driva utvecklingen åt rätt håll? Den 20 november bjuder Fotoskolan STHLM in till ett panelsamtal på Fotografiska med experter inom branschen som ger sin bild av framtiden.
Läs mer...
5 Kommentarer
Logga in för att kommentera
Kunskaperna som lett till denna utveckling har enkom skett på eget initiativ och materialet som legat till grund för detta har varit Youtube, egeninköpta böcker samt tidskrifter och inte minst diverse fotorelaterade forum, där jag fått feedback på mina bilder.
Nu är (och har) syftet med mitt fotograferande aldrig varit att jag skall leva på det, utan det handlar om ren rekreation (för mig) även om jag fått sålt några bilder (men summorna är minst sagt blygsamma).
Med det sagt så är jag av den uppfattningen att man kan utveckla sitt fotograferande utan att betala dyra pengar för några kurser, även om utvecklingen kanske inte går speciellt fort (som i mitt fall), men det är naturligtvis avhängigt vad man har för syfte med sitt fotograferande, hur intresserad man är och hur mycket tid man har till sitt förfogande.
Jag är av den uppfattningen att om man har någorlunda koll på exponeringstriangeln, är man på god väg. Sedan är ju fotografi en kreativ sysselsättning och då är ju frågan vem det är som bestämmer vad som är rätt eller fel !? Det finns mängder med bilder (av erkända fotografer) som inte säger mig någonting, är det då (per automatik) dåliga eller felaktiga bilder !?
Avslutningsvis vill jag säga att det är tur att man kan välja vilket som passar en bäst.