Ofokuserat bloggande om hästar, katter och livet i största allmänhet och fotografins för mig svindlande mystiska mysterium.

Om jag var en bulle ...

... skulle jag vara en vaniljbulle.

Du vet en sådan där rund och som en slät bulle fast med massor med strösocker utanpå. Inuti är det en jätteklick med vaniljcream.

Varför?

Tja, rund stämmer. Slätstruken, yes - heter ju inte Svensson för inte. Sen önskar man ju alltid att att ytan vore lite glassigare, men inte för tjusigt. Vanligt strösocker känns alldeles lagom. Vill inte sticka ut för mycket ur mängden.

Helt och ganska vanlig. Men så djupt där inne ryms något som inte syns på ytan ...
Sött och lite kladdigt. För söker att vara en snäll och rar person. Det går väl sådär. Det händer att jag frossar loss i sentimentala med fridykningar i suktande ballader. Lite lagom kladdigt och kollosalt mättande. Lätt att föräta sig på.

Vilken bulle är du?

Inlagt 2008-03-07 20:20 | Läst 1169 ggr. | Permalink
kanelbulle.. fruktansvärt god och med söt/stark exotisk krydda.
Svar från Allis 2008-03-08 16:38
Plötsligt framstår kanelbullarna som riktigt spännande.
absolut kanelbulle-lever enbart av dem....
Svar från Allis 2008-03-08 16:39
Oj då :-o så du går om kring med hela magen full av snabel-a. Det borde man kanske själv anamma med tanke på ens yrke. *fniss*
Flera bitar luftig vetelängd;) Både för formatet, de många bitarna och för luftigheten som lämnar utrymme för mer där inne, men det finns även en fyllning av både pistage och vaniljkräm också.. Där inuti..
Svar från Allis 2008-03-08 16:42
Delbar ... Vill räcka till för alla? typiskt kvinnligt-, praktiskt- och rättvise-tänkande?
Haha vilken kul fråga... Men jag skulle nog vara en lussebulle.
Varför? Inte en aning... men de är ju så goda till teet! :)
Svar från Allis 2008-03-08 16:37
Tja vad ska man med en blogg till om man inte kan haspla ur sig stolletankarna när dom slår till. :)
Jag är mitt eget påhittade recept för hemmabakade gluten-laktos-ägg-socker m.m-fria bulle. Varför?
Därför att jag tål varken mjöl eller mjölkprodukter, ek helelr ägg, socker och en himla massa annat. Så vad gör man. Trollar fram egna, goda bullar.

Hälsningar Trollkvinnan Silja De Hex
Svar från Allis 2008-03-08 16:44
Smart, vågat, lite annorlunda, och aldrig mållös :-)