En högst personlig blogg om intryck och avtryck Fotobloggar bloggar Bloggtoppen.se

Vimmelfoto - ett förföriskt skitjobb

 

Testar Vimmelfoto.

Jäklar vilken bra sätt att gå ut och träffa folk, utan att bli full, bakis och göra av med pengar. Man till och med tjänar pengar på det!

Testar Vimmelfoto.

Jäklar vilket skitjobb, ständigt får man vara bodyguard åt kameran, deala med killar som "kan det här med foto", sent är det, och dålig lön.

 

Hur som helst en mycket bra erfarenhet. Det här med blixtar och dåligt ljus var nästan helt nytt för mig innan, nu har jag fattat ett och annat! Det är skönt. Att springa runt med en kamera bland mer eller mindre berusade människor har också lett till en hel del roliga diskussioner med "fotografer", haha.

Senast igår kom det fram en kille som råkat ställa in nåt slags sepiafilter på sin kompakt och var väldigt missnöjd med sina bilder. Jag fixade och fick en glad puss på kinden som tack.

En diskussion som nästan ofelbart uppstår varje kväll är dock bouncerdiskussionen! Finns en gigantisk tråd om bouncerns vara och icke vara här på fotosidan, ämnen är hett också bland Visbys nattklubbsbesökare! Har man den inte på kommer det nån och frågar hur i helskotta man kan vimmelfota utan, har man den på kommer det nån som skall förklara hur värdelös den är.

Roligt.

Visby en natt i juli:

 

 

 

 

 

 

 

Inlagt 2007-07-20 17:18 | Läst 1434 ggr. | Permalink
He he, alltid kul att höra folks tankar när det har hamnat några starka innanför västen...
Må hända att en del är rätt duktiga fotografer men med vissa drycker glömmer järnan bort och lägger till fakta. =P
Bouncer eller inte, jag väljer efter omgivming och önskad effekt...
Vet inte om jag skulle ta med kameran ut på krogen, finns ju vissa som inte kan skilja på ditt och mitt.
Svar från saranorrehed 2007-07-20 22:27
Nä, alltså man får ju vara lite uppmärksam. Dock mindre problem men kamera på krogen än vad jag befarade innan jag testade.

Ja klart man ska välja efter omgivning, men det är roligt, just det där med bouncer verkar vara nån slags grej. Alla som fotar mycket vet väl hur den ska användas, men av allmänheten och kompaktkamerafolk verkar den symbolisera nån slags proffsstatus!